Overslaan en naar de inhoud gaan

De Nederlandsche Bank

1800 werknemers

Programma DNB traineeship

Deadline: 05-08-2019 12:00:00
Niveau

Het tweejarig programma van het DNB traineeship staat volledig in het teken van jouw inhoudelijke, professionele en persoonlijke ontwikkeling. DNB biedt je dé ingrediënten voor een vliegende start van je carrière. 

Rouleren tussen de kerntaken

In twee jaar tijd werk je voor drie verschillende divisies. Bij elke divisie werk je acht maanden en heb je een andere functie. Om de kerntaken van DNB goed te leren kennen, krijg je sowieso een plaatsing bij een divisie Toezicht en bij een divisie Centrale bank. En om je kennis en vaardigheden te verbreden, krijg je in ieder geval een functie binnen een beleidsomgeving en een uitvoeringsomgeving. Bij alle plaatsingen houden we rekening met je opleidingsachtergrond, ambities en capaciteiten. 

Verschillende functies

Vaak ga je tijdens het DNB traineeship aan de slag als beleidsmedewerker, toezichthouder, jurist of analist. In elke functie werk je volop mee. Veelal ben je onderdeel van een multidisciplinair team waarin experts op verschillende terreinen samenwerken aan complexe onderwerpen. Bijvoorbeeld fintech, nieuwe toezichtwetgeving, cyber security of de huizenmarkt. 

Trainees die jou voorgingen werkten onder andere aan de volgende opdrachten:

  • Organiseren van een internationale conferentie over klimaat, in samenwerking met andere centrale banken.
  • Analyses maken van Europese significante banken voor de Supervisory Board van de ECB. 
  • Schrijven van dagelijkse updates over de belangrijkste ontwikkelingen op de financiële markten voor diverse stakeholders binnen DNB.
  • Input geven voor de onderhandelingen in de Raad van de Europese Unie over macro-prudentieel bankenbeleid.
  • Interview voorbereiden en afnemen met de raad van bestuur van een financiële instelling. 
  • Onderzoek naar de wenselijkheid en mogelijkheden van ‘central bank digital currencies’ (CBDC).
  • Speech schrijven voor president Klaas Knot.
Ontwikkeling tijdens traineeship

Ontwikkeling vinden we belangrijk, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Als trainee besteed je daarom ongeveer twee dagen per maand aan inhoudelijke opleidingen, vaardigheidstrainingen en persoonlijke ontwikkeling. Dit doe je zowel individueel als gezamenlijk met je mede-trainees. Je wordt begeleid door de programmamanager van het traineeship, een oud-trainee, je leidinggevende en je trainers. 

Enkele onderdelen uit het opleidingsprogramma van het eerste jaar: 

  • Je volgt de Basisopleiding tot Toezichthouder (BoT) en de Basisopleiding tot Centraal Bankier (BCB).
  • Je werkt aan je professionele vaardigheden. Zo leer je hoe je een goede beleidsnota en speech schrijft, maar ook hoe je een goed toezichtgesprek voert. 
  • Je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt individuele coaching, en trainingen in groepsverband.