Overslaan en naar de inhoud gaan

KPN ICT Young Talent Programma

Geplaatst op: 21 december 2016
Deadline: 31-12-2016 12:00:00
Niveau
Richting

KPN ICT Young Talent Programma

KPN is marktleider in Nederland als het gaat om telecommunicatie- en ICT-infrastructuur. Onze vaste netwerken (koper en glasvezel) en mobiele netwerken (2G, 3G en 4G) staan bekend als de beste. Onze klanten kunnen zorgeloos genieten van telefonie, internet en televisie. Altijd en overal.

We verbinden en helpen de samenleving met onze ICT-dienstverlening die innovatief en veilig is. KPN kent de Nederlandse samenleving als geen ander; we zijn vertrouwd met de cultuur en  de wetgeving. ICT verbindt daarbij alles en iedereen en heeft daarmee een cruciale maatschappelijke rol gekregen. Wij zijn ons hiervan zeer bewust en nemen daarin onze verantwoordelijkheid.  Onze klanten vertrouwen blindelings op onze dienstverlening; nu en in de toekomst.  Zo verzorgt KPN bijvoorbeeld al jaren de techniek achter het 112-netwerk voor de hulpdiensten.  Maar we bieden  bijvoorbeeld ook veilige cloudoplossingen die het mogelijk maken om tijd- en plaats onafhankelijk te werken.  Het  Nieuwe Leven & Werken  is een maatschappelijke trend die KPN uiteraard zelf  als werkgever ook toepast.

We anticiperen op de snel veranderende wereld. We versterken onze organisatie, vereenvoudigen en vernieuwen onze ICT diensten en laten ons aandeel in de markt groeien.

Voel je Vrij in ons Young Talent programma

Als Trainee krijg je de ruimte om de weg te vinden die het best bij jou past. Lever een impactvolle bijdrage aan onze dynamische business. Voel je Vrij om zelf vorm te geven aan de start van jouw carrière! Geen vooropgesteld vastomlijnd traject, maar samen zoeken naar waar jouw potentie en mogelijkheden liggen. Jouw persoonlijke ontwikkeling en het beste uit jezelf halen staat centraal.  

Ons traject bevat als basis de beste trainingen voor persoonlijke ontwikkeling en vakinhoudelijke trainingen. Het zwaartepunt van het programma ligt in de eerste 2 jaar, het 3e jaar helpen we je waar jij dat nodig hebt.

In het eerste halfjaar loop je een dag mee met een monteur, in een KPN winkel en op een call center. Zo leer je direct de klant goed kennen. We laten ons leiden wat het best bij jou en bij het organisatie onderdeel past en daarom werken met een combinatie van opdrachten en functies. Wij onderscheiden ons door persoonlijk maatwerk. Je wordt begeleid in het herkennen van jouw leerpunten, in hoe je verder kunt groeien en in welke keuzemogelijkheden er zijn. En keuzes zijn er volop! 

Wat zijn de werkzaamheden die je kunt doen?

Er is binnen KPN volop keus. Je kunt denken aan het  realiseren van een nieuw technisch product, systeem, of dienst met behulp van bestaande technieken of vernieuwingen (dóórontwikkeling) in kritische ICT-omgevingen, bijvoorbeeld:

  • Cloud Control. Dé applicatie waar onze klanten een overview krijgen van hun cloud-onafhankelijke infrastructuren, kosten en prestaties. Wil jij meedraaien in een scrumteam en ervaring opdoen in software ontwikkeling? Dan is dit de plek voor jou. Je kan aan de slag in de front-end of de back-end en je werkt met de nieuwste programmeertalen (Javascript, NodeJS, AngularJS) en tools (JIRA en GitHub).
  • AppFactory, het platform dat continuous integration en continuous delivery (CI/CD) mogelijk maakt bij de development teams van onze grootzakelijke klanten. Ook hier werk je op scrum wijze aan automatisering van software deployement en kom je in aanraking met de nieuwste technieken zoals Docker en Kubernetes.
  • Datalake on Demand, het Big Data platform dat onze grootzakelijke klanten in staat stelt hun data beter te gaan benutten. Je kan aan de slag bij platform DevOps waar op basis van Hadoop technologie verschillende databronnen worden geïntegreerd. Denk hierbij aan de integratie van sensordata vanuit het nieuwe KPN LoRa netwerk, social media data en traditionele databases. Of je gaat aan de slag bij Data Analytics op basis van Splunk of ‘R’. 
Jouw profiel

Wij zijn op zoek naar leuke collega’s die zich willen ontwikkelen tot professional in hun vakgebied en niet bang zijn voor uitdagingen. Je kunt gedurende het gehele jaar instromen in het programma. Wat verwachten we van jou?

  • Je hebt een (bijna) afgeronde wo-master in de richting van ICT;
  • Of je hebt WO werk- en denkniveau en een HBO ICT diploma met mooie cijfers;  
  • Uit je CV blijkt duidelijk jouw passie voor ICT;
  • Tijdens je studie heb jij jezelf bewezen door relevante bijbanen, ondernemerschap, stages, nevenactiviteiten zoals vrijwilligerswerk, buitenlandervaring of topsport;
  • Innoveren ligt je goed, je zoekt naar verbetering en je hebt altijd een klantfocus; 
  • Leren en ontwikkelen zijn onderdeel van jouw DNA;
  • Samenwerken vind je belangrijk. Je bent een echte teamplayer, behulpzaam naar collega’s en communicatief vaardig.

The minimal requirement to apply for this trainee program is to understand the Dutch language speaking and writing near native.

Hoe verloopt het selectieproces
  • Eerst solliciteer je via onze website door middel van een CV en een aantal vragen;
  • Vervolgens ontvang je een online assessment;
  • Daarna heb je een sollicitatiegesprek met de Graduate Recruiters van KPN;
  • Hierop volgt een 2e gesprek met een manager en collega;
  • De laatste ronde is een extern assessment;
  • Tot slot ontvang je de aanbieding.

Voor vragen kun je altijd terecht bij de Graduate Recruiters van KPN: Madelon Markusse (madelon.markusse@kpn.com) en Shanne Don (shanne-don@kpn.com).