Overslaan en naar de inhoud gaan

Lidl Nederland

21000 werknemers

Internationaal Management Traineeship

Geplaatst op: 16 augustus 2016
Deadline: 02-10-2016 12:00:00

Samenvatting

Een snelgroeiende internationaal opererende retail-organisatie als Lidl is een uitstekende omgeving voor gedreven starters, die de lat steeds nét even iets hoger voor zichzelf leggen. Als ambitieuze high potential heb jij een duidelijk doel voor ogen. Via een steile groeicurve het beste uit jezelf halen en toe werken naar een positie waarbij jij het verschil gaat maken. Want als jij iets doet, dan doe je het goed. Net als wij. 

Eén keer per jaar, op 3 oktober 2016 starten we met een tweejarig internationaal management traineeship voor afgestudeerde masterstudenten in de vakgebieden: Retailmanagement, Logistiek, Inkoop en Marketing, Finance, IT, HR en Bouw & Vastgoed. Via het traineeship worden toekomstige topmanagers ‘grootgebracht’ die het verschil gaan maken en mee bouwen aan de verdere toekomst van Lidl en daarmee aan die van hen zelf. Heb jij de potentie om snel te groeien en wil jij graag het maximale uit jezelf halen binnen een snelgroeiende multinational? Start dan je carrière bij Lidl.

De baan

Het internationaal management traineeship bij Lidl stoomt je klaar voor een toekomstige brede managementrol binnen Lidl Nederland. Tijdens het traineeship leer je in twee jaar tijd zowel de Nederlandse organisatie als de internationale organisatie van binnen en van buiten kennen. Het programma is opgedeeld in drie fases. In de basisfase krijg je een helder beeld van de scope van Lidl Nederland en krijg je inzicht in de synergie tussen het hoofdkantoor, de distributiecentra/regiokantoren en de filialen. Je krijgt hier alles mee van de dagelijkse praktijk op de winkelvloer. In de oriëntatiefase ga je aan de slag op drie verschillende afdelingen, voer je samen met andere trainees uit jouw lichting een project uit voor de directie en krijg je meer inzicht in de keten van Lidl door verschillende kennissessies. In de laatste verdiepingsfase ga je voor een periode van zes maanden naar het internationale hoofdkantoor in Duitsland om tegelijk met trainees uit andere Lidl landen een project uit te voeren binnen jouw eigen vakgebied. Uiteraard krijg je ter voorbereiding een cursus Duits aangeboden om direct goed van start te gaan. Na het doorlopen van je traineeship stroom je door in een functie die past bij jouw capaciteiten en ambitie.

Gedurende het traineeship doorloop je een uitgebreid trainingsprogramma gericht op je eigen persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit. Om de steile leercurve vast te houden die wij van jou als trainee verwachten word je intensief begeleid in je ontwikkeling door een professionele coach. Intervisiebijeenkomsten met andere trainees vinden regelmatig plaats om ervaringen uit te wisselen en een leer community te creëren.

Jouw profiel

Het traineeship is ingericht voor afgestudeerde master studenten in de vakgebieden: Retailmanagement, Logistiek, Inkoop en Marketing, Finance, IT, HR en Bouw & Vastgoed. Een bedrijfskundige of bedrijfseconomische richting is een goede basis voor het internationaal management traineeship. Evenals relevante masters voor de verschillende specialisaties. Bovendien heb je niet stilgezeten tijdens je studie. Naast een verklaarbaar studietempo zien wij ook graag minimaal drie nevenactiviteiten terug in jouw cv, zoals relevante bijbanen, stages, vrijwilligerswerk, buitenlandervaring, eigen onderneming/honours programma of sportactiviteiten.

En om het bij Lidl naar je zin te hebben, het beste uit jezelf te halen en snel te kunnen groeien, heb je ook een bepaalde instelling nodig. Een mentaliteit die niet iedereen is gegeven. Kortom, je bent pragmatisch en staat met beide benen op de grond. Je bent zelfbewust en hebt een prima reflectievermogen. Met jouw winnaarsmentaliteit ga je voor het beste resultaat. Jouw enthousiasme en positieve insteek zorgen ervoor dat je ideeën goed kunt overbrengen en dat je anderen gemakkelijk mee krijgt. Je neemt graag het voortouw en bent een natuurlijke leider. Je hebt het vermogen om snel de kern en mogelijke oplossingen te zien in situaties en daar op innovatieve wijze invulling aan te geven. Naast jouw vermogen om uit iedere situatie nieuwe inzichten op te doen, bepalen deze ingrediënten jouw succes tijdens het traineeship en uiteindelijk in jouw managementrol bij Lidl.

Interesse?

Een unieke kans om te bouwen aan jouw eigen ontwikkeling binnen de snelstgroeiende retailer van Nederland. Kijk voor meer informatie op de website via onderstaande link of solliciteer direct.