Overslaan en naar de inhoud gaan

Deloitte

4847 werknemers

Junior Consultant Financial Risk Management

Deadline: 03-11-2013 12:00:00
Niveau
WO

Interesse?

Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een kennismaking. Klik op onderstaande button en vul je gegevens in.

Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand die perfect in het geschetste profiel past? Stuur deze vacature dan door.

Voor vragen over deze vacature kun je bellen met Jikke van den Bergh op telefoonnummer +31 6 109 993 72.

Jouw profiel als Junior Consultant Financial Risk Management

Als jij wordt uitgedaagd door de bovenstaande functieomschrijving en voldoet aan onderstaand profiel, maken we graag kennis met jou!

  • Je hebt 0 tot 2 jaar werkervaring;
  • Een (bijna) afgeronde universitaire studie: Economie, Finance, Bedrijfskunde, Econometrie, Wiskunde of een bèta studie met financiële affiniteit;
  • Sterke affiniteit met kapitaalmarkten, financiële instrumenten en risk management;
  • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Een gedreven en flexibele teamspeler;
  • Goede communicatieve eigenschappen;
  • Ambitieus, zelfstandig, doortastend en goed in het presteren onder tijdsdruk;
  • Analytisch en resultaat gericht, met oog voor kwaliteit.
Deloitte

Deloitte Financial Risk Management (FRM) maakt onderdeel uit van Deloitte Risk Services (RS). Binnen RS werken ongeveer 260 professionals met uiteenlopende achtergronden. Risicomanagement heeft nog nooit zo hoog op de agenda gestaan en nog nooit waren de uitdagingen zo complex. Dat vraagt om een adviseur die hen kan helpen met de meest complexe uitdagingen. Banken en verzekeraars moeten voldoen aan strengere regelgeving zoals Basel III en Solvency II, ALM en kapitaalmanagement optimaliseren. Pensioenfondsen en investment managers moeten hun processen en beleggingsportefeuilles afstemmen op de wensen van hun klanten en de wettelijke richtlijnen zoals FTK en UCITS IV. Daarnaast moeten zij ook hun complexe beleggingen evalueren en waardering. Op al deze gebieden zijn de consultants van FRM actief en worden gezien als experts op hun gebied. Hierbij spelen financiële instrumenten, modellen, actuariële kennis en kennis van enterprise risk management een hoofdrol. Met kantoren in heel Nederland en ruim 4500 medewerkers is Deloitte Nederlands grootste organisatie op het gebied van Consulting, Audit, Tax en Financial Advisory Services. Onze financieel adviseurs winnen regelmatig prestigieuze onderscheidingen. In 2010 is een onderdeel van Deloitte FRM door Kennedy Consulting Research & Advisory uitgeroepen tot No. 1 in de gepubliceerde Global Financial Services Consulting Marketplace rapport. Dat betekent dat je met ambitieuze, hoog opgeleide collega’s werkt, vaak in multidisciplinaire en internationale teams. In een open, informele, maar professionele bedrijfscultuur met veel ruimte voor innovatie en eigen initiatief. Binnen Financial Risk Management is het je en jij ook tegen de partners. Hierdoor zijn de lijnen kort en word ook jij betrokken in de discussie. Het is een jong team waarin iedereen zijn eigen carrière maakt. Stel veel vragen, denk mee met de business en buiten de gebruikelijke kaders. Durf verantwoordelijkheid te nemen, laat zien wat je in je hebt. Een snelle doorgroei is voor toptalent vanzelfsprekend. Natuurlijk helpen we je waar we kunnen, met een uitgebalanceerd learningprogramma, een competentiemodel op maat en continue feedback. Daarnaast bieden we je uitstekende arbeidsvoorwaarden die passen bij jouw ambitie en behoeften, zoals een leaseauto, laptop, IPhone, onkostenvergoeding en een premievrij pensioen.

Programma

De werkzaamheden zijn zowel kwalitatief als kwantitatief van aard en kunnen betrekking hebben op onder andere; risk management strategie, risk appetite, asset liability management, implementatie regelgeving, model governance & validatie, trading & risico systemen, evaluatie externe managers, scenario generatie & stresstesten, risico/return afwegingen, waarderingen en kapitaalmodellen.

Als Financial Risk Management consultant werk je aan verschillende projecten veelal bij banken, pensioenfondsen, asset managers, verzekeraars, grote corporates en woningcorporaties. Als starter maak je deel uit van de talentpool  en werk je op verschillende opdrachten. Door jaarlijks te kiezen voor een counselor kan je zelf veel sturing geven aan je ontwikkeling. Naast meedraaien op projecten, bereid je adviezen voor, analyseer je marktgegevens en werk je voor een brede groep nationale en internationale klanten. Je werkt mee aan de realisatie van projecten waarbij je veelvuldig deel uitmaakt van multidisciplinaire teams.

Samenvatting

Bij het Financial Risk Management team van Deloitte (FRM) help je toonaangevende opdrachtgevers uit voornamelijk de financiële sector met de complexe uitdagingen op het gebied van financieel risicomanagement. Daarbij combineer je je vakinhoudelijke kennis met een praktische implementatie.Financial Risk Management is een specialisatie binnen Risk Management en voegt waarde toe door het gebruik van financiële instrumenten. Als Financial Risk Management consultant richt je je op het helpen van klanten bij de ontwikkeling en de implementatie van een risicomanagement strategie.

Een diverse werkomgeving, uitdagende opdrachten, steile leercurve en de mogelijkheid door te groeien in een prachtig vakgebied en niet te vergeten een heel leuk team, dat is wat FRM te bieden heeft. Er is volop ruimte voor eigen initiatief, de klant verwacht dat je actief meedenkt! En heb je zelf een idee over een dienst die we zouden moeten aanbieden, richt dan je eigen pitchteam op en verdedig je case voor het management. Je zou niet de eerste zijn die een eigen idee voor onze klanten mag pitchen.