Overslaan en naar de inhoud gaan

Banning

Werken bij BANNING Advocaten

Wie zijn wij

BANNING Advocaten is het grootste advocatenkantoor van Zuid-Nederland. Op onze kantoren in ’s-Hertogenbosch en Rotterdam werkt een buitengewoon enthousiast en gedreven team van ruim 170 professionals (advocaten en ondersteunend personeel) dagelijks voor nationale en internationale cliënten.

BANNING beschikt over uitgebreide specialistische kennis op vele juridische praktijkgebieden. Ons wetenschappelijk bureau zorgt voor ondersteuning bij de behandeling van zaken en actuele informatievoorziening. 

Naast kantoren in ’s-Hertogenbosch en Rotterdam heeft BANNING in het PSV-stadion te Eindhoven ook een Business Lounge die wordt gebruikt als ontvangstruimte tijdens wedstrijden en als kantoor, voor bijeenkomsten en seminars.

Wie wij zoeken

Als stagiair krijg je direct een serieuze rol, vanaf de eerste dag ben je actief in de praktijk. Je spreekt cliënten in levende lijve en bent aanwezig bij zittingen. We gooien je niet in het diepe, maar verwachten wel veel van je.

DRAAKENSTEIN
Op de dag dat je bij BANNING begint, neem je deel aan onze DRAAKENSTEIN opleiding. In dit driejarige programma leer je jouw kwaliteiten uit te breiden en in te zetten. Hoe we dit doen? Met kwalitatief hoogstaande opleidingsmodules gegeven door goede docenten die bekend zijn in ons vakgebied. Denk bijvoorbeeld aan presentatie-vaardigheden, Legal English, communicatieve vaardigheden en timemanagement.

Beroepsopleiding
Nadat je beëdigd bent en je je hebt ingeschreven als advocaat op het tableau, begint jouw beroepsopleiding. Meer informatie hierover kun je vinden op de website van de Nederlandse Orde van Advocaten 

Interne juridische opleidingen
Als stagiair krijg je ook de mogelijkheid om onze juridische opleidingen te volgen, om je verder te verdiepen in jouw vakgebied en zo jouw juridische kennis uit te breiden.


 



Kennismaken en solliciteren bij

BANNING houdt de sollicitatieprocedures kort en overzichtelijk. Binnen enkele weken weet je waar je aan toe bent. Zodra je sollicitatie ontvangen is hoor je binnen enkele dagen of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Wij streven ernaar om de procedure zo spoedig mogelijk te doorlopen. In deze periode voer je in principe drie gesprekken. Het eerste gesprek is een kennismakingsgesprek en vindt plaats met twee advocaten uit de sollicitatiecommissie. Het tweede gesprek vindt plaats met advocaten uit de sectie waar je graag zou willen werken, je toekomstige directe collega's. 

Aansluitend aan het tweede gesprek vindt er een assessment plaats. Tijdens de gesprekken kunnen verschillende onderwerpen aan bod komen, zoals je persoonlijke interesses, studieresultaten, werkervaring, scriptie en je belangstelling voor het juridische werk.

Tijdens een van de gesprekken ontmoet je je toekomstige patroon. Het is belangrijk dat het tussen jullie klikt. Na de assessment wordt besloten of je wordt uitgenodigd voor een derde en laatste gesprek. In dit gesprek komen de arbeidsvoorwaarden aan bod.