Overslaan en naar de inhoud gaan

Word een ‘allrounder’ via een Traineeship!

Een traineeship leidt jou op van een talentvolle starter naar een succesvolle “allrounder”!

Je hoort het steeds vaker, jonge talenten die op zoek zijn naar traineeships van bedrijven. Maar wat is het nou precies? Een traineeship? Hieronder zal dit duidelijk gemaakt worden!

Een traineeship is een combinatie tussen werken en leren. Naast het vervullen van een volledige functie binnen een bedrijf, volg je daar ook een opleiding in de richting naar keuze. Bedrijven bieden steeds vaker specifieke traineeships aan in meerdere richtingen, zoals: Marketing, Sales, IT, Communicatie etc. Voor deze traineeships moet je wel voldoen aan de profielen, dit is voor elke traineeship anders! 

Tijdens de periode waarin het traineeship plaatsvindt ben je werkzaam binnen meerdere afdelingen en volg je vele projecten binnen het bedrijf. Meestal sluiten deze projecten aan op het uiteindelijke doel van het traineeship. Het doel is dat je als trainee een vaste functie binnen de organisatie zal gaan vervullen met eventuele doorgroeimogelijkheden.

Als trainee kom je er in een korte tijd achter wat jouw competenties zijn en waar jouw kwaliteiten liggen. Daarnaast kan je ervaren binnen welke richting jij werkzaam wilt zijn. Het volgen van een traineeship zal dus leiden tot een voorsprong op de arbeidsmarkt.

Blog Categories: scriptie