Overslaan en naar de inhoud gaan

Werk zoeken

Op zoek naar een baan? Op het internet zijn vele vacature websites te vinden. Zo kan jij gemakkelijk op zoek naar de gewenste baan. Er zijn zelfs websites die gericht zijn op bepaalde branches. Daarnaast bieden bedrijven zelf ook vaak vacatures aan op hun bedrijfswebsite.

Zoeken naar werk
Werk zoeken kan natuurlijk op meerdere manieren, maar wat is de beste manier om aan een baan te komen? Over het algemeen wordt het zeer gewaardeerd als je bij een bedrijf solliciteert waar geen vacature voor open staat.

Online zoeken
Momenteel is het heel gemakkelijk om online een nieuwe baan te zoeken. Het aanbod online is zeer groot. Daarom is het handig dat je weet waar je naar op zoek bent. Probeer gericht te zoeken, denk aan de branche (bijvoorbeeld marketing of techniek) waarin je werkzaam wilt zijn, daarnaast kan je potentiële bedrijven in je hoofd hebben of een baan in de buurt zoeken. Overigens is het aanbod zo groot online, dat men verdwaald kan raken. Je kan online op verschillende manieren op zoek gaan naar een geschikte baan.

Om te beginnen kan je zoeken via zoekmachines (denk aan Google of Yahoo). Handig hieraan is dat je zelf kan bepalen waarnaar je zoekt.

Je kan kijken op de websites zelf van bedrijven. Hierop worden in de meeste gevallen alle vacatures van het desbetreffende bedrijf aangeboden. Dit is handig wanneer je heel graag bij specifiek bedrijf stage wilt lopen.

Op internet zijn vele vacaturebanken. Dit wordt een steeds groter en uitgebreider fenomeen. De vacaturebanken zijn zo uitgebreid geworden dat je per richting/bedrijf enzovoort kan zoeken. Zo kan jij, gemakkelijk de geschikte baan vinden.

Daarnaast plaatsen bedrijven op social media (Linkedin, Twitter en Facebook) vacatures.

Krant/vakblad
Er kan op ouderwetse manier gezocht worden naar banen, bijvoorbeeld in kranten of vakbladen kan jij jouw droombaan vinden.

Uitzendbureau
Via uitzendbureaus wordt ook actief gezocht. Uitzendbureaus zijn zowel online als fysiek te vinden. Veel van deze uitzendbureau zijn gericht op een branche. Een aantal voorbeelden van uitzendbureaus zijn: Tempo Team, Randstad en Start People.

Netwerk
Je eigen netwerk is zeer effectieve manier om een baan te vinden. Dit komt omdat er via iemand al een introductie wordt gedaan, wat overigens vaak positief is. Dit kan een groot voordeel opleveren bij het zoeken naar een baan.

Daarnaast zijn vaak de meeste vacatures in grote steden te vinden. Zo kan je zoeken naar startersvacatures in Rotterdam, startersvacatures in Amsterdam of startersvacatures in Utrecht.

Blog Categories: scriptie