Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat houdt een offshoring startersvacature in?

Offshore foto

Welke banen kun je op solliciteren met offshoring achtergrond? 

Met een offshoring achtergrond kan je vooral werken bij bedrijven in de scheepvaart. Hier zijn natuurlijk veel mensen nodig die bijvoorbeeld kunnen lassen of andere technische vaardigheden goed beheersen. Ook kan je bij veel fabrieken terecht die gebruik maken van een offshore plaats om bepaalde grondstoffen te winnen.

Omschrijving van populairste beroepen op basis van offshoring

Populaire beroepen zijn met name beroepen als lasser of werk in de engineering. Eigenlijk alle beroepen waarbij zowel technische als handvaardige kwaliteiten nodig zijn passen goed bij de richting offshoring

Wie zijn de grote spelers in de industrie?

Er zijn meerdere internationale spelers binnen de richting offshore die erg groot zijn. Op Moongro is de grootste speler met name het bedrijf Tata Steel. Zie hieronder een voorbeeld van een functie hiervan:

Hoe ziet je werkdag eruit als een offshoring medewerker?

Tijdens een dag op een platform zal je veel bezig zijn met het onderzoeken van problemen binnen het bedrijf en zal je bezig zijn met offshoring taken. Ook zal je veel in contact komen met andere bedrijven aangezien je bij verschillende offshoring plaatsen terecht zal komen om te kijken hoe het eraan toe gaat.

Hoe verloopt het sollicitatieproces doorgaans? 

Bij het sollicitatiegesprek zal er gesproken worden over je opleiding en eerdere werk ervaring. Bij een offshoring sollicitatie zal er met name worden ingegaan op je ervaring en kennis en jouw technische kwaliteiten. Ook zal je moeten kunnen vertellen wat jou als techneut onderscheidt en hoe jij jouw technische kwaliteiten kan toepassen op het bedrijf.

Wat ga je ongeveer verdienen?

Het salaris van een offshoring medewerker verschilt natuurlijk per bedrijf. Bij de grote en belangrijke bedrijven verdien je natuurlijk vaak meer dan bij de wat kleinere losstaande bedrijven. Ook hangt het af van de functie die je hebt en de verantwoordelijkheden die je draagt. Gemiddeld zal je tussen de 3000 en 5000 euro verdienen op een platform, als engineer verdien je bijvoorbeeld meer dan als een electrician.

Blog Categories: scriptie