Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat houdt een marketing/productmanagement startersfunctie in?

marketing/productmanagement

Welke banen kun je op solliciteren met marketing/productmanagement achtergrond? 

Met een marketing/productmanagement achtergrond kun je solliciteren bij enorm veel bedrijven. Je hebt in de marketing en productmanagementbranche namelijk erg veel verschillende taken en specialiteiten. Denk hierbij aan functies als data analist, marketingmanager, social mediaspecialist, productmanager.

Omschrijving van populairste beroepen op basis van marketing/productmanagement

Er zijn natuurlijk veel verschillende specialisaties binnen de marketing en productmanagement.  Een populair beroep maar wat je wel echt moet liggen is data analist of manager. Hierbij analyseer je marketingactiviteiten en maak je adviezen op aan de hand van de cijfers. Marketing adviseur/manager is ook een zeer populair beroep in deze branche vanwege de creativiteit en verantwoordelijkheid die er in deze rol te vinden is. Bij deze functie ben je verantwoordelijk voor het verzinnen of adviseren over marketingactiviteiten van een bedrijf. Als laatste is content specialist erg populair. In een wereld waarin social media overal is en erg belangrijk is komt deze functie erg goed tot zijn recht. Je bent in deze functie verantwoordelijk voor het maken van content voor het bedrijf waar je werkt.

Wie zijn de grote spelers in de industrie?

Elk groot bedrijf doet natuurlijk aan marketing en in een wereld waarin social media erg belangrijk ontkom je er ook niet aan. In dat aantal grote bedrijven kunnen zich een paar de grote spelers noemen op het gebied van marketing. Denk hierbij aan een bedrijf als Heineken die met zijn marketingstrategie het bekendste biermerk van Nederland is en een van de grootste op de wereld. Andere grote spelers zijn bijvoorbeeld Lidl en ING die met hun marketingcampagnes erg succesvol zijn.

Hoe ziet je werkdag eruit bij een marketing/productmanagement bedrijf?

Op een marketingafdeling kan elke week er anders uitzien aangezien het natuurlijk heel afwisselend werk is. Je bent een bepaalde tijd bezig met een marketingcampagne of actie en daarna komt er weer een andere waarvoor je andere dingen moet doen. Je kan bezig zijn met het analyseren van de campagnes of juist met het bedenken ervan. Een apart onderdeel binnen de marketing is het maken van de content. Als je zo’n functie hebt zal je daar het overgrote deel van de dag mee bezig zijn.

Hoe verloopt het sollicitatieproces doorgaans? 

Bij het sollicitatiegesprek zal er gesproken worden over je opleiding en eerdere werk ervaring. Bij een marketing/productmanagement sollicitatie zal er met name worden ingegaan op je ervaring en gemaakte werk. Wanneer je bijvoorbeeld op een content functie solliciteert kan je al gemaakte content door jou laten zien aan de werkgever en dit kan overtuigend zijn. Ook zal je moeten kunnen vertellen wat jou als marketeer onderscheidt en hoe jij jouw marketingkwaliteiten kan toepassen op het bedrijf.

Wat ga je ongeveer verdienen?

In de marketingwereld is je loon natuurlijk heel erg functie afhankelijk. Een vast bedrag noemen wat iedereen hierin verdiend gaat dus niet maar een indicatie kan wel gegeven worden. Een marketeer verdient ongeveer tussen de 2000 en 3000 euro per maand en dat is natuurlijk zonder belasting. Een beginnend marketeer die solliciteert op een startersfunctie zal natuurlijk minder salaris ontvangen dan iemand die al jaren in het vak zit.

 

Blog Categories: scriptie