Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat houdt een management startersfunctie in?

Management foto

Welke banen kun je op solliciteren met management achtergrond? 

Met een management achtergrond kun je solliciteren bij enorm veel bedrijven. Er zijn namelijk gigantisch veel bedrijven die gebruik willen maken van iemand die problemen kan oplossen en hierbij een team kan aansturen met zijn brede kennis. Dit is namelijk erg waardevol voor bedrijven en is daarom een zeer gewild persoon binnen een bedrijf. Hier liggen dus kansen. Management is zo’n brede opleiding dat je heel goed inzetbaar bent bij veel bedrijven en hier leiding kan geven.

Omschrijving van populairste beroepen op basis van management

Een duidelijkere omschrijving van het populairste beroep kan er niet zijn natuurlijk. Manager zijn binnen een bedrijf is de populairste functie op basis van management. Er zijn natuurlijk verschillende mogelijkheden hierin. Je kan in een team van managers terecht komen maar ook zelf de enige manager zijn. Ook heb je natuurlijk een enorm breed scala aan bedrijfstakken waarin je manager kan zijn, hierin is dus erg veel afwisseling.

Wie zijn de grote spelers in de industrie?

Elk bedrijf heeft wel managersfuncties aangezien een bedrijf natuurlijk aangestuurd moet worden. Zo zijn er veel bedrijven op Moongro die managementfuncties aanbieden:

- Coca Cola

- Rabobank

Hoe ziet je werkdag eruit als manager?

Tijdens een dag als manager zal je veel bezig zijn met het onderzoeken van problemen binnen het bedrijf en zal je bezig zijn met het aansturen en delegeren van taken aan werknemers. Ook zal je veel in contact komen met andere bedrijven aangezien jij natuurlijk degene bent die het aanspreekpunt van het bedrijf is. Je zal veel bellen over deals met andere managers en zal vaak vragen krijgen vanuit werknemers waarop jij antwoorden moet hebben.

Hoe verloopt het sollicitatieproces doorgaans? 

Bij het sollicitatiegesprek zal er gesproken worden over je opleiding en eerdere werk ervaring. Bij een management sollicitatie zal er met name worden ingegaan op je ervaring en kennis en jouw leidinggevende kwaliteiten. Ook zal je moeten kunnen vertellen wat jou als manager onderscheidt en hoe jij jouw managementkwaliteiten kan toepassen op het bedrijf.

Wat ga je ongeveer verdienen?

Het salaris van een manager varieert natuurlijk enorm. Het ligt met name aan de grote van het bedrijf en hoeveel verantwoordelijkheden de manager heeft. Een gemiddeld manager verdient zo’n 4000 euro per maand, dit is natuurlijk niet voor alle managers zo. Een managementfunctie is een functie die mogelijkheden biedt om veel te verdienen aangezien je veel verantwoordelijkheden draagt. Denk dus niet te veel in hokjes bij het salaris van een manager, dit kan altijd nog flink oplopen.

Blog Categories: scriptie