Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat is een management inhousedag?

Management inhousedag | Moongro

Wat is een inhousedag?

Een inhousedag biedt de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier een bedrijf in 1 dag te leren kennen. Vaak moet je hiervoor je cv opsturen met een motivatiebrief. Ook kan het zo zijn dat er nog een selectiegesprek is om deel te nemen aan de inhousedag. Op deze dag krijg je vaak presentaties, een rondleiding bij het bedrijf en een korte training. Op deze manier krijg je in 1 dag een goed beeld van het bedrijf.

 

Wat is het verschil tussen een inhousedag en een business course bij een managementfunctie?

In veel opzichten lijken een inhousedag en een business course op elkaar. Het grote verschil zit in het feit dat een inhousedag wat laagdrempeliger is dan een business course. Dit komt doordat een business course langer duurt dan een inhousedag en moet je vaak een case maken die aan het bedrijf laat zien of jij geschikt bent voor de functie.

 

Wat voor vragen kun je stellen tijdens een inhousedag van een management bedrijf?

Sommige vragen over werktijden of salaris kun je vaak van tevoren al opzoeken en dit is dus handig om te doen. Hoe de sfeer bij het bedrijf is of wat de uitdagingen zijn kun je bijvoorbeeld wel aan werknemers vragen. Een andere goede vraag om te stellen is waarom werknemers gekozen hebben om bij dit bedrijf te komen werken. Hieruit kan je halen of jij dezelfde motivatie hebt als anderen die jou voor gingen met interesse in dit bedrijf.

 

Wat zijn redenen waarom jij een inhousedag van een management bedrijf zou kunnen bezoeken?

De belangrijkste reden is dat je in 1 dag een goed beeld kan krijgen of deze functie iets voor jou is en of je bij een management bedrijf wil werken. Je kan namelijk online van alles opzoeken over het bedrijf, maar je krijgt pas echt een goede impressie van het bedrijf als je er daadwerkelijk geweest bent. Ook kan een inhousedag leerzaam zijn als je uiteindelijk besluit niet bij dit bedrijf te willen werken. Je hebt namelijk presentaties kunnen bijwonen en je hebt bijvoorbeeld een korte training gehad. Een andere goede reden is dat je in contact komt met mensen die interesse hebben in dezelfde functie en het bedrijf als waar jij interesse in hebt.

 

  • Impressie van de functie in 1 dag
  • Impressie van het bedrijf in 1 dag
  • Netwerk vergroten

Eventuele kennis over management vergroten

Blog Categories: scriptie