Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat is een PR/Communicatie inhousedag?

Communicatie

Wat ga je doen tijdens een PR / Communicatie business-course?

PR / Communicatie business courses zijn de ideale manier om bedrijven goed te leren kennen. Een business course is meerdere dagen, met de bedoeling dat studenten een bedrijf leren kennen en andersom. Zo kan een student gemakkelijk erachter komen of het bedrijf bij hem past. Een business course is normaliter niet één dag, maar meerdere dagen waaraan meestal rond de 20 studenten aan deelnemen.

Verder is het gebruikelijk dat er tijdens een business course presentaties worden gegeven, dit kan zowel van het eigen bedrijf zijn als van een externe spreker. Het hangt af van het bedrijf dat de business course organiseert hoe de planning eruitziet, maar er wordt vaak aan een case gewerkt. Deze case zal in het geval van een PR / Communicatie business course natuurlijk gaan over een PR / Communicatie vraagstuk of een probleem wat opgelost moet worden.

Bedrijven die dit organiseren kunnen zijn:

Wat zijn de mogelijkheden voor buitenlandse PR / Communicatie business courses?

Er zijn natuurlijk veel PR / Communicatie bedrijven die business-courses organiseren. Aangezien deze bedrijven natuurlijk verschillende specialisaties hebben, zullen de business courses ook verschillend zijn maar vaak wel gericht op een vraagstuk. Daarnaast wordt iedere business course anders georganiseerd, elk bedrijf kan natuurlijk zelf een business-course indelen. Het kan voorkomen dat een bedrijf een business course organiseert in het buitenland omdat ze daar een vestiging hebben of omdat de business course niet op kantoor is gericht.

Bekijk hier de mogelijkheden ten aanzien van inhousedagen en traineeships in de PR / Communicatie sector, mocht je toch geen interesse hebben in een business course.

 

Blog Categories: scriptie