Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarom moet je naar een inhousedag gaan?

Wat zijn nou de voordelen van een inhousedag voor een student of starter. Tijdens dit artikel zullen we dit onderwerp behandelen.

Tijdens je studietijd breng je veel tijd door op school. Hier leer je veel theorie en moet je meestal fictieve problemen op lossen. Wanneer je een inhousedag bezoekt, krijg je de mogelijkheid om een uniek kijkje te nemen in de keuken van een organisatie. Veel studenten denken nog niet na over hun carrière en zien het als iets wat nog ver weg ligt. Toch zijn er genoeg redenen om een inhousedag te bezoeken:

  • Je breid je netwerk uit
  • Je krijgt inzicht in wat wel en niet bij jou past
  • Je leert een real life casus te behandelen

Je ziet het aantal inhousedagen steeds meer stijgen, op deze manier proberen veel bedrijven talenten naar hun bedrijf te trekken. Veel programma’s van inhousedagen lijken op elkaar. Meestal begint een dag met een presentatie en daarna krijgt iedereen een rondleiding door het bedrijf. Tijdens een inhousedag is  er ook vaak een lunch, borrel en diner. Deze momenten zijn goed om te netwerken met de huidige medewerkers van een bedrijf en mede-starters.  Verder zal er op zo’n dag een real life case worden gedaan en andere activiteiten die met de werkzaamheden van het bedrijf of afdeling te maken hebben.

Wil jij in de toekomst ook inhousedagen bijwonen bij topbedrijven? Meld je dan aan voor één van de inhousedagen op onze website.

 

Blog Categories: scriptie