Overslaan en naar de inhoud gaan

Traineeship Unilever

traineeship-unilever

Unilever zoekt naar ambitieuze, creatieve en getalenteerde afgestudeerden om ze vervolgens te ontwikkelen tot de toekomstige leiders van Unilever. Het Unilever Future Leaders Programme is het programma om dat te realiseren. Het duurt tweeënhalf/ drie jaar en een management trainee kan kiezen uit de volgende vakgebieden: Marketing, Customer Development, Finance, Supply Chain, Human Resource en Research & Development. Om te kwalificeren voor het programma heb je een MA-titel in elke studierichting nodig. Het is nog niet vereist bij de sollicitatie, maar wel bij start van het traineeship. Het bruto startsalaris is 40.000 euro per jaar. Het sollicitatieproces van het Unilever Future Leaders Programme bestaat uit drie delen.

Onlinesollicitatieformulier en onlinetests

Eerste stap in het proces is het invullen van een online sollicitatieformulier. Hier verzamelen ze informatie over jou, je opleiding en je eerdere werk- en leiderschapservaring. Ook krijg je de gelegenheid om je motivatie in 250 woorden te beschrijven. Na het invullen van het formulier moet je twee onlinetests doen: een numerieke vaardigheden test en een over logisch redeneren. Na de twee testen ontvangt je een bevestigingsmail en als de onlinetests niet hebt gehaald, word je hierover na 72 uur geïnformeerd.

Face-to-face interview

Na het succesvol afronden van de eerste ronde, word je tussen twee tot vier weken uitgenodigd voor een face-to-face interview. Business leaders zullen een competentiegericht interview afnemen. De vragen zullen de Standards of Leadership als uitgangspunt hebben.

De Unilever Standards of Leadership zijn kerncompetenties waar ze op letten tijdens een sollicitatie. Het is de drijvende kracht achter de prestaties en cultuur van Unilever. Ook geloven ze dat deze gedragsnormen een vereiste zijn voor iedere afgestudeerde die een toekomstig leider van het bedrijf wil worden.

Inhouse assesmentdag

De laatste stap in het sollicitatieproces is een inhouse assessmentdag. Twee tot zes weken na het succesvol afleggen van het face-to-face interview wordt je uitgenodigd voor een inhouse assessmentdag. Doel van de assessmentdag is om een inzicht te krijgen van de persoonlijkheid en competenties van de trainee, samen met anderen in de assessment-centrum. Na afloop van de dag hoor je binnen 24 uur of je deze met succes hebt doorlopen. Wanneer dat zo is, krijg je een baan als management trainee bij Unilever aangeboden.

 

MNG Scriptie articles