Overslaan en naar de inhoud gaan
traineeship of startersfunctie

Traineeship of startersfunctie

Je staat voor een belangrijke keuze, traineeship of een baan? Maar nog belangrijker wat is nou eigenlijk het verschil tussen deze twee.

Traineeship

Tijdens een traineeship ben je één of twee jaar aan het werken en leren, je wordt in dienst genomen bij en bedrijf en volgt daarnaast een opleidingstraject waarin je met verschillende afdelingen in het bedrijf kennismaakt. Hier vind je een overzicht van alle traineeships.

Wat ga je precies doen?

Met een traineeprogramma ga je aan de slag op verschillende afdelingen in diverse functies. Zo kun je als stater het beste het bedrijf leren kennen en kijken welke functie en welke afdeling het beste bij je past. Een traineeship is niet hetzelfde als een stage. Bij een traineeship heb je meteen veel verantwoordelijkheid zodat je kunt laten zien wat je kan en welke vaardigheden je bezit. De nadruk bij een traineeship ligt dan ook op persoonlijke ontwikkeling. Een goede manier dus om je zelf verder te ontwikkelen en te ontdekken waar je talent ligt. Een traineeship wordt ook wel gezien als een mooie start van je carrière, lekker het bedrijf verkennen, verschillende projecten doen op verschillende afdelingen zonder dat je één vaste taak hebt. Naast dat je veel leert, leer je ook veel mensen kennen en vergroot je je netwerk.

Startersfunctie

Ondanks dat traineeships steeds populairder wordt zijn er ook mensen die een traineeship niet ideaal vinden. Het is maar net wat je wil, wil je meteen verantwoordelijkheden krijgen en carrière maken of wil je jezelf liever ontwikkelen binnen de veilige omgeving van een bedrijf waar je de traineeship doet. Hier vind je een overzicht aan startersvacatures