Overslaan en naar de inhoud gaan
Ingediend door Maiko on 23 april 2018

Trainee in Utrecht - Traineeship in Utrecht

Ben jij aan het twijfelen waar jij een traineeship zou willen volgen? Misschien denk je wel eens aan Utrecht! Hierbij een kort stukje van de mogelijkheden om een traineeship te volgen in Utrecht en wat over de stad zelf.

Utrecht

Wat valt er nu eigenlijk te doen in Utrecht? Utrecht is een bruisende studentenstad volop in groei. Let wel op, dit betekend ook de onderdak aardig prijzig kan zijn! Utrecht zit verder vol gezellige kroegjes en mooie terrasjes waar jij heerlijk tot rust kan komen na een werkdag. Kijk maar eens hoe fantastisch deze cafés er alleen al uitzien! Dan een voordeel voor de mannen, wist je dat er in Utrecht meer vrouwen dan mannen wonen? Als 4 naar grootste stad van Nederland heeft Utrecht 138 vrouwen op de 100 mannen, keuze genoeg dus! Utrecht heeft verder goede verbindingen met andere steden in de Randstad. Het openbaar is duidelijk en uitgebreid. Mocht jij in de binnenstad gaan wonen heb je aan een fiets al genoeg. Alles is binnen handbereik, ook zijn er een stuk minder toeristen!

Traineeships in Utrecht

In Utrecht worden vaak trainees gevraagd. Dit wisselt natuurlijk per maand. Vandaar dat je het beste minimaal elke week even moet kijken op traineeshipsoverzicht.nl. Op deze manier blijf jij up-to-date en gaat er geen kans aan jou voorbij. Een overzicht van alle traineeships die op het moment in Utrecht te vinden zijn kun je hier vinden.

Werken bij Calco

Op het moment zijn er meerdere mooie namen die een traineeships aanbieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van trainee worden bij Calco. Calco is een specialist in het detacheren, opleiden en coachen van jonge IT talenten. Je kunt zelfs een IT traineeship volgen bij Calco als je nog geen vooropleiding hebt gevolgd. Zo kun je omgeschoold worden tot een volledig IT trainee! Dit is dan een tweejarig traject waarin je aan de slag gaat voor de klanten van Calco. Dit zijn dan weer namen als KLM, Nationale Nederlanden, Ahold en Mercedes-Benz. Een traineeship bij Calco heeft nog andere voordelen. Zo is dit een  traineeship waarbij je vanaf dag één betaald wordt (ook tijdens de opleiding). Je krijgt een fulltime contract voor onbepaalde tijd, onbeperkte opleidingsmogelijkheden en een leaseauto of OV-kaart! Calco heeft ook commerciële traineeships!

Werken bij PwC

PwC biedt ook traineeships aan in Utrecht. Denk bijvoorbeeld aan een financieel traineeship. PwC accountants, financiële en belastingsadviseurs bieden zakelijke dienstverlening voor onder andere accountancy, HR, belastingen, auditing en nog veel meer. Bij PwC krijg je als trainee de ruimte om het beste uit jezelf te halen. Dit traineeship duurt twee jaar. Je begint als accountant waarbij je met behulp van intensieve begeleiding door een persoonlijke coach ervaring opdoet met verschillende werkzaamheden. Bij PwC ontvang je een fulltime salaris, je werkt vier dagen per week en op vrijdag volg je colleges voor je Master of Post-Master, dit wordt ook vergoed door PwC.

Werken bij Solid Professionals 

Solid Professionals is een advies en interim bureau op het gebied van Finance & Risk. Hierin worden meerdere trainee vacatures aangeboden. Bij Solid Professionals wordt je opgeleid tot een ware young professional. Ook hier wordt je in een tweejarig programma opgeleid in de functie die het beste bij jou past, dit met behulp van een talent manager. Je krijgt intensieve begeleiding bij een toonaangevende organisatie binnen de financiële dienstverlening. Een uitstekend salaris met ruim groeiperspectief en leuke collega's en gezellige borrels, bbq's, evenementen en een vitaliteitsprogramma!

Naast deze drie werkgevers biedt Utrecht nog veel meer voor trainees, Denk bijvoorbeeld aan De Volksbank, de bankholding die onder zich de ASN bank, SNS bank en de RegioBank.