Overslaan en naar de inhoud gaan

Startersfunctie HBO

Ben jij een HBO’er en op zoek naar een startersbaan? Dan mag je weten dat hier genoeg vacatures voor online staan. In elke richting zijn er vacatures voor starters beschikbaar. Heb jij een studie gerelateerd aan marketing gedaan? Of ben jij meer van de IT kant? Alles wordt aangeboden.

Hoe vind je een startersbaan op HBO niveau?
Om een startersbaan op HBO niveau te vinden kun je op veel sites terecht. Denk aan de werken bij sites, recruitment sites en andere overige websites waar overzichten staan met startersvacatures voor HBO’ers.

Wat is er speciaal aan een startersvacature voor HBO’ers?
Als je solliciteert op een startervacature, dan kan het bedrijf verwachten dat je nog geen ervaring hebt met het langdurig werken in een bedrijf. Je hebt nog niet al je kennis kunnen toepassen in het bedrijfsleven.

Een aantal tips voor een starter
Om sneller aan een baan te kunnen komen is het handig om van te voren een goed netwerk op te bouwen. Binnen een netwerk vallen bijvoorbeeld familie, kennissen en vrienden. Maar je kunt ook je netwerk verbreden door naar netwerkborrels, bedrijvendagen of evenementen te gaan. Hier komen vaak mensen uit bedrijven. Tijdens deze evenementen kun je bijvoorbeeld een praatje houden met een aantal personen. Zo breid je jouw netwerk goed uit. Om dit contact nog een keer te vervolgen, kun je deze personen toevoegen op LinkedIn, het zakelijke online netwerk. Houd je profiel goed up to date, zodat je netwerk precies het goede beeld van je krijgt. Wanneer jouw profiel niet up to date is, dan kun je beter geen profiel hebben. Dit wekt alleen maar een slechte indruk bij bezoekers van je pagina.
Je CV is erg belangrijk. Door deel te nemen aan verschillende activiteiten vul je jouw CV goed op. Bij een organisatie worden sneller mensen met een voller CV aangenomen dan iemand met totaal geen ervaring met werk of andere activiteiten. Andere activiteiten kunnen bijvoorbeeld extra programma’s volgen, het lid zijn van een studenten of studievereniging of bijles geven zijn. Hiernaast zijn er nog veel meer activiteiten die goed op je CV staan, denk bijvoorbeeld aan vrijwilligerswerk doen.

Wat moet je echt niet doen als starter?
De werkgever ongelijk geven en alles op je eigen manier willen doen! Dit is echt niet goed om mee te beginnen. Je kunt beter eerst doen wat je leidinggevende tegen je zegt en later kun je altijd je eigen ideeën inbrengen. Vooral bij een sollicitatiegesprek is het niet goed om meteen je eigen mening bovenop te gooien! Dus begin niet met: ‘Nee, dat vind ik echt niet kloppen. Ik denk dat het zo en zo moet.’ Maar als je een gesprek hebt met de werkgever, kun je best tussendoor op een normale manier je mening delen.

 

 

Blog Categories: scriptie