Overslaan en naar de inhoud gaan

Afstudeerstage bedrijfseconomie

afstudeerstage-bedrijfseconomie

Studeer jij bedrijfseconomie en moet jij binnenkort stage lopen? Kan je niet wachten om meer praktijkervaring op te doen? Bekijk dan hier snel het afstudeerstage overzicht.

Met de ervaring die je krijgt tijdens een afstudeerstage, kan je makkelijker bepalen waar jouw interesses echt liggen. Zo heeft iedereen tijdens een stage interessante en minder interessante taken. Daarnaast moet je bij een afstudeerstage natuurlijk je scriptie schrijven. Hieraan ga jij veel tijd besteden en daardoor ben je niet alleen bezig met het uitvoeren van taken voor het bedrijf.

Wat houdt een bedrijfseconomie stage in?

Als bedrijfseconoom weet jij alles over de handel in goederen en diensten van verschillende bedrijven en ben jij actief bezig met de financiële/economische kant van de onderneming. Het komt vaak voor dat een stage bedrijfseconomie, sales gericht is. Financiële informatievoorziening staat centraal. Denk bijvoorbeeld aan de ondersteuning van een Sales Manager of stage lopen bij een accountancy kantoor.

Profiel voor een stage bedrijfseconomie

Het gewenste profiel is per bedrijf verschillend. Overigens spreekt het voor zich dat je de studie bedrijfseconomie of een gerelateerde opleiding volgt. Voor een afstudeerstage bedrijfseconomie moet je uiteraard aan het einde van je studie zitten. Een bedrijf zoekt vaak een actief en sociaal persoon met goede communicatieve vaardigheden.

Wanneer je het gewenste bedrijf hebt gevonden, zorg dan voor een originele sollicitatiebrief. Vervolgens word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, voor je het sollicitatiegesprek hebt, moet je je goed voorbereiden. Lees je goed in het bedrijf in, bereid het sollicitatiegesprek goed voor, geef aan waarom het bedrijf jou zou willen en geef jouw affectie met bedrijfseconomie aan.

Tips voor een afstudeerstage

Iedereen wilt een geslaagde afstudeerstage volgen en een top scriptie schrijven. Daardoor is het belangrijk dat je een bedrijf uitzoekt dat niet alleen bij je past maar ook goed om kan gaan met stagiairs. De stage moet uiteraard passen bij bedrijfseconomie en in dit vakgebied moet je taken krijgen. Ook moet een bedrijf jou de tijd geven om aan je afstudeeropdracht te werken. Het bedrijf moet jou ook ondersteuning en begeleiding bieden bij het schrijven van je scriptie en het uitvoeren van je taken binnen het bedrijf.

Verder bestaan er ook stagemarkten, het is handig om een stagemarkt te bezoeken. Gerenommeerde bedrijven bieden hier stageplekken aan. Dit is dus een fijne manier om een interessante stage te vinden. Daarnaast kan je in contact komen met personeel van het bedrijf, om zo aan meer informatie te komen.

 

MNG Scriptie articles