Overslaan en naar de inhoud gaan

Operations & service startersvacatures

Operations foto

Welke banen kun je op solliciteren met een operations & service achtergrond? 

Als je een operations & service achtergrond hebt, zijn er tal van mogelijkheden om te solliciteren bij grote bedrijven, zoals KPMG, Prorail, Friesland Campina etc.

Dit soort bedrijven zoeken starters met een operations & service achtergrond, waarmee ze jou kunnen opleiden tot een grote speler in de sector operations & service. Bekijk hier welke vacatures die op dit moment online staan voor de sector operations & service.

Omschrijving van populairste beroepen op basis van de richting operations & service?

Met een operations & service achtergrond zijn er tal van beroepen die ervoor zorgen dat jij een leuke baan kunt krijgen. Een aantal voorbeelden zijn:

  • Operations manager

  • Customer Service

  • Operations Control Officer

Hoe ziet je werkdag eruit in de sector operations & service?

Als starter bij de sector operations & service verschilt je werkdag heel erg van de functie die je hebt. Het is namelijk wel logisch dat iemand met veel werkervaring andere dingen doet dan iemand die nog een starter is. Hieronder kan je een voorbeeld lezen van de vacature Customer Service Agent bij Bloomon:

In deze rol ben je verantwoordelijk voor het klantcontact via e-mail, chat, WhatsApp en telefoon. Daarnaast krijg je verantwoordelijkheid om vanuit Customer Service bezorgingen te coördineren en sta je in contact met logistieke partners om onze klanten zo goed mogelijk van up to date informatie te voorzien. Het is noodzakelijk dat je oplossingsgericht kunt denken en in staat bent om zelfstandig te handelen. Voor deze functie is het belangrijk dat je empathisch bent en je goed kunt verplaatsen in de situatie van onze klanten. Je voert afwisselende werkzaamheden uit en krijgt direct veel verantwoordelijkheid.

Hoe verloopt het sollicitatieproces in het algemeen? 

Bij ieder bedrijf verschilt jet sollicitatieproces. Daarom wordt er hieronder een voorbeeld gegeven van hoe een sollicitatieproces verloopt bij Deloitte:

Stap 1: De voorbereiding

Zie je een functie die je aanspreekt dan kun je online je sollicitatie indienen. Wij vragen je om je cv en motivatiebrief en eventueel cijferlijsten in te leveren. Je ontvangt een ontvangstbevestiging van de recruiter waarin staat aangegeven op welk termijn je terugkoppeling kunt verwachten over jouw sollicitatie.

Stap 2: Cv en motivatiebrief

De recruiter beoordeelt jouw cv (en andere documenten) en kijkt of jouw studie en eventuele werkervaring aansluit op de functie-eisen.

Stap 3: Het assessment

Wanneer de recruiter genoeg aansluiting ziet met jouw profiel vragen wij je een online assessment te maken. Het assessment bestaat meestal uit een persoonlijkheidsmeting, drijfverentest en capaciteitentests. Op basis van de resultaten van de test wordt bepaald of je door gaat naar het gesprek.

Stap 4: Het gesprek

Afhankelijk van de scores op het assessment word je uitgenodigd voor een eerste interview. Het eerste interview wordt gevoerd met een recruiter en iemand vanuit het team. We zijn benieuwd wie je bent, wat je hebt gedaan en wat je verwachtingen zijn van een nieuwe baan. We geven je meer inzicht in wat we zoeken en wat de verantwoordelijkheden zijn die bij de vacature horen. Wanneer je wordt uitgenodigd voor een vervolg interview gaan we dieper in op de inhoud. Wat is jouw talent en welke vaardigheden beheers je? Het is mogelijk dat je een case krijgt tijdens een van de vervolg interviews.

Stap 5: De aanbieding

Wanneer alle gesprekken naar tevredenheid zijn doorlopen (voor beide partijen) volgt er een aanbieding. De recruiter maakt het contract voor je op wat je digitaal ontvangt.

Lees hier alles over een operations & service traineeship!  

Blog Categories: scriptie