Overslaan en naar de inhoud gaan

Omscholing via een traineeship

Als eerste even kort wat ICT nu ook alweer is. Er zit namelijk een verschil tussen IT en ICT.  ICT valt onder de paraplu van IT en verwijst naar het specifieke gebied van IT dat te maken heeft met communicatie. Voor meer informatie, klik dan even hier.

De vraag naar ICT’ers stijgt omdat er simpelweg niet voldoende personeel beschikbaar is. Hierdoor is het logische gevolg dat er verschillende mogelijkheden tot omscholing beschikbaar worden. Omscholing is erg aantrekkelijk voor mensen die een verandering in hun leven zoeken of simpelweg de kans op een baan willen vergroten. Vanuit de overheid zijn er ook verschillende vormen van subsidie om mensen te helpen met hun omscholing.

Zelf een omscholing naar ICT nemen is voor veel mensen nog een grote stap. Misschien heb je altijd wel in het management gewerkt en zoek je toch iets anders. Hoe weet je welke ICT-opleiding goed is? Hoe weet je of de ICT opleiding ook een vooraanstaande vorm van opleiden is. Je wilt natuurlijk niet je tijd verdoen aan een omscholing wat achteraf nutteloos blijkt te zijn. Gelukkig komt dat niet veel voor maar mocht je dit hoe dan ook willen voorkomen is een traineeship de perfecte oplossing.

Het voordeel van een traineeship is dat het, naast de zekerheid van een goede omscholing naar ICT, ook een verbeterde kans tot baangarantie oplevert. Op deze manier zit je een stuk veiliger en lekkerder in je opleiding. Ben jij klaar voor de omscholing tot ICT via een traineeship? Klik dan hier voor een overzicht van al onze IT en ICT traineeships.