Overslaan en naar de inhoud gaan

Motivatiebrief Schrijven Finance Traineeship | Voorbeeld 2024

Nederlandse_motivatiebrief_voorbeeld_moongro

Het solliciteren naar een traineeship in finance is een spannende stap in je carrière. Of je nu net je studie hebt afgerond of al wat ervaring hebt opgedaan, een traineeship biedt je de kans om je kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen. Een essentieel onderdeel van je sollicitatie is de motivatiebrief. Deze brief is je visitekaartje; het is je kans om te laten zien wie je bent en waarom jij de perfecte kandidaat bent voor het traineeship. In deze blog geven we je een voorbeeld van een motivatiebrief voor een finance traineeship, inclusief tips om je brief te laten opvallen.

Opzet van je motivatiebrief


Voordat we in het voorbeeld duiken, laten we eerst de structuur bespreken die je kunt aanhouden voor je motivatiebrief:

Inleiding: Begin met een sterke opening waarin je direct de aandacht van de lezer grijpt. Vermeld de positie waarvoor je solliciteert en waarom je geïnteresseerd bent in het bedrijf en de rol.

Achtergrond en vaardigheden: Leg uit wie je bent, welke relevante studies of cursussen je hebt gevolgd, en welke ervaringen je hebt die jou geschikt maken voor het traineeship.

Motivatie en ambitie: Bespreek waarom je graag wilt werken in finance en bij dit specifieke bedrijf. Licht toe hoe het traineeship past bij jouw carrièreambities.

Afsluiting: Eindig je brief met een sterke afsluiting, waarin je jouw enthousiasme voor de positie benadrukt en aangeeft dat je graag de mogelijkheid krijgt om je motivatie persoonlijk toe te lichten.


Tips om je brief te laten opvallen

Hier zijn nog een paar tips voor een mooie motivatiebrief voor een finance traineeship:

 

  • Personaliseer je brief: Zoek informatie op over het bedrijf en de specifieke rol en verwerk dit in je brief. Dit laat zien dat je je huiswerk hebt gedaan en echt geïnteresseerd bent.
  • Wees concreet: Gebruik specifieke voorbeelden uit je studie, werk of vrijwilligerswerk die aantonen dat je de vaardigheden hebt die nodig zijn voor het traineeship.
  • Toon je persoonlijkheid: Laat in je brief je persoonlijkheid doorschijnen. Het is belangrijk dat de lezer een goed beeld krijgt van wie jij bent.

Motivatiebrief voorbeeld


Met dit voorbeeld kunnen we je op weg helpen met een uitstekende motivatiebrief die jouw positie als trainee gaat vaststellen!

​​Finance traineeship motivatiebrief Moongro

Een motivatiebrief is meer dan alleen een opsomming van je cv; het is een kans om te laten zien wie je bent en wat je drijft. Door je brief persoonlijk en relevant te maken, verhoog je je kansen om uitgenodigd te worden voor een gesprek. Wil je weten hoe je op een finance vacature reageert? Lees dan hier hoe je een motivatiebrief schrijft voor een finance vacature. 

Motivatiebrief in andere richtingen 

Een ander voorbeeld nodig van een motivatiebrief? Ook daar zijn we op voorbereid!

Klik hier voor een motivatiebrief voor een data analyse traineeship