Overslaan en naar de inhoud gaan

Kernwoorden sollicitaties

Kernwoorden-sollicitatie

Kernwoorden voor je sollicitaties

In een competitieve arbeidsmarkt is het essentieel om je sollicitatiebrief te laten opvallen. Een effectieve manier om dit te doen is door het gebruik van krachtige kernwoorden die je vaardigheden, eigenschappen en acties onderstrepen. Hieronder vind je een lijst van zorgvuldig geselecteerde kernwoorden, onderverdeeld in drie categorieën, die je kunt combineren om een impactvolle en overtuigende sollicitatiebrief te schrijven.

Vaardigheden

 1. Analytisch
 2. Probleemoplossend
 3. Communicatie
 4. Projectmanagement
 5. Technologische bekwaamheid
 6. Data-analyse
 7. Marketing
 8. Sales
 9. Leiderschap
 10. Onderhandelen

Eigenschappen

 1. Gedreven
 2. Creatief
 3. Betrouwbaar
 4. Flexibel
 5. Zelfstandig
 6. Teamspeler
 7. Innovatief
 8. Klantgericht
 9. Resultaatgericht
 10. Proactief

Actiewoorden

 1. Gerealiseerd
 2. Geoptimaliseerd
 3. Geïmplementeerd
 4. Gecoördineerd
 5. Ontwikkeld
 6. Geanalyseerd
 7. Geleid
 8. Onderzocht
 9. Verbeterd
 10. Gecreëerd

Je kunt deze kernwoorden combineren om impactvolle zinnen te maken in je sollicitatiebrief. Bijvoorbeeld:

 • "Met mijn analytische vaardigheden heb ik de marketingstrategie geoptimaliseerd, wat resulteerde in een 20% toename in klantbetrokkenheid."
 • "Als een gedreven teamspeler heb ik gecoördineerd met cross-functionele teams om projectdoelen op tijd en binnen het budget te realiseren."
 • "Mijn technologische bekwaamheid en creatieve aanpak hebben me in staat gesteld om een nieuw softwareplatform te ontwikkelen dat de efficiëntie met 30% heeft verhoogd."

Dit zijn een aantal voorbeelden die je kunt gebruiken bij het schrijven van een sollicitatiebrief of voor een omschrijving van jezelf. Wil je nog wat advies over hoe je de perfect sollicitatiebrief schrijft? Bekijk dan onze uitleg voor het schrijven van een sollicitatiebrief!

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Blog Categories: scriptie