Overslaan en naar de inhoud gaan

IT'ers staan open voor nieuwe baan

Uit een onderzoek, dat Monsterboard onlangs hield onder ruim 500 IT’ers, blijkt dat de meerderheid van IT’ers open staan voor een andere baan. De belangrijkste redenen om van baan te wisselen zijn meer uitdaging en salaris. 

Het betreft vooral IT-specialisten die hier open voor staan (65%). Daarna staan de support-medewerkers hier het meest open voor (61%) de developers (57%) volgen daarop. De helft van de van de IT-specialisten oriënteren zich al actief. Bij de support-medewerkers is dit 43% en van developers is dit 41%.

 

Salaris en uitdaging

In de grafiek hieronder is te zien dat de reden ‘beter salaris’ en ‘meer uitdaging’ de twee redenen zijn die bij alle drie de groepen het meest leeft. Een groot deel van de ondervraagde support-medewerkers hebben als wens een beter salaris. IT-specialisten zoeken juist meer uitdaging in het werk. Andere redenen voor een nieuwe baan zijn onder meer: betere privé-werkbalans, betere doorgroeimogelijkheden en een kortere reistijd.

 

 

IT’ers komen makkelijk aan nieuwe baan

IT’ers denken daarnaast makkelijk een baan te kunnen vinden. Vooral deveropers (47%)  zijn hiervan overtuigd.  Onder IT-specialisten is dit aandeel 44% en onder de support-medewerkers 39%. Twee op de vijf ondervraagde IT’ers acht de kans groot te worden uitgenodigd na een sollicitatie op een leuke functie.  Wederom blijkt dit vooral onder IT-specialisten (42%) te leven, in mindere mate voor developers (38%) en support-medewerkers (35%).  Slechts een op de zeven geeft aan niet altijd te worden uitgenodigd bij een sollicitatie op een leuke functie. 

 

Developers denken snelst een baan te vinden

Ongeacht het feit of ze zich oriënteren of niet zijn de ondervraagde vrij optimistisch over de snelheid waarmee ze een baan kunnen vinden. Developers (19%) denken binnen een maand al ergens anders aan de slag te kunnen. Support-medewerkers (17%) en IT-specialisten (16%) wijken hier niet veel van af. 5% van de developers denkt zelfs binnen een week al bij een nieuwe werkgever aan de slag te kunnen. 

 

Zoektocht

Het grootste deel gaat het liefst zelf op zoek naar een baan, maar dit aantal ligt niet veel hoger dan het aantal IT’ers dat het liefst benaderd wordt. IT-specialisten hebben een uitgesprokener voorkeur voor het zelf actief zoeken naar een baan.

Sta jij ook open voor een nieuwe baan? Neem dan een kijkje op Werken bij CIMSOLUTIONS.

Hele rapport lezen? Download hem hier gratis.