Overslaan en naar de inhoud gaan

IT vacatures voor Young Professionals

De eerste fase als starter ben je voorbij, nu ben je een IT Young Professional. Als IT Young Professional heb je al aardig wat kennis. Met ambitie, een zakelijke werkwijze en krachtige klantoriëntatie als een aantal belangrijke competenties kun je een goede carrière ontwikkelen in de IT. Maar met één competentie kom je niet op de hoogste plek. Hiervoor is meer nodig! Hieronder vind je acht verschillende vaardigheden waar bedrijven vooral naar op zoek zijn in IT Young Professionals en een aantal weetjes over IT Young Professionals.

Benodigde vaardigheden IT Young Professionals
Er zijn verschillende vaardigheden van IT Young Professionals die erg belangrijk zijn om bijvoorbeeld een nieuwe baan te krijgen of je oude baan te behouden. Ten eerste is het belangrijk om te kunnen programmeren en een applicatie te kunnen ontwikkelen. Mobiele platformen worden steeds belangrijker in deze tijd en het is belangrijk dat websites gebruiksvriendelijk worden. Bedrijven zien dit ook in en steken meer tijd in tablet en mobiele applicaties.

De consument
Daarnaast zijn bedrijven veel op zoek naar Business Analisten die het gebruik van de consument kunnen onderzoeken en dit vertalen naar bijvoorbeeld de IT Young Professionals die zich bezig houden met de technische kant van het project.
Ondersteuning op het gebied van techniek is zeker niet te missen in de IT-branche. Bij veel bedrijven is er een helpdesk nodig, intern en/of extern. Kom jij als IT Young Professional binnen in een bedrijf als ondersteunende rol? Wees dan niet bang! Bij de meeste bedrijven kun je via deze weg doorgroeien naar bijvoorbeeld een analist of ontwikkelaar.

Stel je voor dat organisaties geld steken in een dure cloud en gegevens lekken alsnog? Dit is iets dat bedrijven zeker willen voorkomen. Goede security is in deze tijd hard nodig. Er is erg veel vraag naar beveiligingsbedrijven omdat iedereen wil weten of alle gegevens wel goed genoeg beveiligd zijn. Met alle gegevens worden de eigen websites en de klantgegevens bedoeld.

Technologieën
Ook blijft praktische ervaring in virtualisatie een belangrijke competentie wat veel bedrijven aanspreekt op een CV van een IT Young Professional. Ervaring met VMware en/of Citrix is een manier om eenvoudig aan een baan te komen als IT Young Professional. Organisaties zijn steeds meer gericht op service. Om een beetje goed in het daglicht te staan, is ervaring met datacenter operations en systeemintegratie een pre. Bedrijven zijn bereid om te investeren in technologieën waarmee het bedrijf betere en onderbouwende beslissingen kan maken door middel van realtime data.

Web 2.0, een van de meest belangrijke technologieën die organisaties willen gebruiken. Het is van belang dat bedrijven via social media kanalen in contact komen met de klanten. Ook staan bedrijven te springen om IT-Young Professionals die ervaring hebben met back-end programma’s zoals .NET, AJAX en PHP en front-end programma’s zoals HTML, XML, CSS, Flash en JavaScript.

Ben jij een van de weinigen die is opgeleid in Cobol, CICS en mainframes? Dan zit jij goed! Bedrijven zijn nog steeds razend enthousiast in IT Young Professionals die hiervan verstand hebben.

Weetjes over IT Young Professionals
Cijfers zijn altijd leuk om te weten. Werk jij liever in een team of ben je een zelfstandig persoon? Draag jij liever casual kleding of ga je in pak naar werk? En werk je liever voor een groot of klein bedrijf? Hier lees je wat de IT Young Professionals in Nederland vinden.

77% werkt liever in een team. Daarnaast geeft 83% van de IT Young Professionals de voorkeur aan een informele werkomgeving. 69% draagt dan ook gewone casual kleding naar zijn of haar werk. 31% draagt het liefst een pak naar het werk. En wat zijn de cijfers als we kijken naar de grootte van een organisatie? 59% van de IT Young Professional werkt het liefst voor een grote organisatie en 41% het liefst voor een kleine organisatie. IT Young Professionals neigen meer naar internationale organisaties, namelijk 58%. Daarnaast werkt 69% van deze IT Young Professionals het liefst voor een profit organisatie en 31% voor een non-profit organisatie.

 

Blog Categories: scriptie