Overslaan en naar de inhoud gaan

IT traineeship of IT startersfunctie

IT Traineeship of Startersfunctie

Na je studie sta je voor meerdere keuzes, één hiervan is misschien wel of je moet kiezen voor een startersfunctie of een IT traineeship na je studie. Wat zijn de verschillen twee opties, en welke keuze past het beste bij jou?

Een IT traineeship

Een IT traineeship is een opleidingstraject van één a twee jaar waarin je zowel werkt als leert. Je maakt tijdens het IT traineeships kennis met diverse afdelingen en uiteindelijk maak je een keuze voor een bepaalde richting. Bekijk hier alle traineeships in de richting van IT.

De werkzaamheden

Via een opleidingstraject als trainee ga je aan het werk op diverse afdelingen en verschillende functies. Zo kan je afgestudeerde student het beste het bedrijf leren kennen en inzicht krijgen welke functies en afdelingen het beste bij jou passen. Een IT traineeship kan niet worden vergeleken met een stage. Als trainee heb je direct veel verantwoordelijkheid en hierbij moet je gelijk laten zien over welke vaardigheden je beschikt. De nadruk tijdens bij trainees ligt dan ook op persoonlijke ontwikkeling, op deze manier kan je ontdekken waar je talenten liggen. Naast dat je hard werkt, de afdelingen en functies leert kennen binnen het bedrijf, vergroot je ook je netwerk in deze periode.

Startersfunctie

De populariteit van een IT traineeship is enorm toegenomen de laatste jaren, echter zijn er ook mensen die een IT traineeship niet ideaal vinden. Bij IT traineeship ben je direct verantwoordelijk voor bepaalde taken en als starter heb je de mogelijkheid om je binnen een veilige omgeving jezelf te ontwikkelen. Bekijk hier alle startersfuncties in de richting van IT.