Overslaan en naar de inhoud gaan

IT Recruitment

IT recruitment houdt in dat er een proces van werving en selectie in gang wordt gezet. Dit proces omvat het identificeren, selecteren en aantrekken van kandidaten.

Dit proces wordt uitgevoerd door een recruiter. Een recruiter is een persoon die opzoek gaat naar mensen met speciale vaardigheden. IT recruitment houdt dus is dat de recruiter op zoek gaat naar mensen met IT vaardigheden. Een andere benaming voor recruiter is headhunter.

Voordelen IT recruitment

IT recruitment bureaus zijn gespecialiseerde bureaus. Ze beschikken over uitstekende marktkennis. Technologische ontwikkelingen van verschillende discipline worden hiervoor bijgehouden. Dit geldt voor het beheer binnen de IT afdeling van een bedrijf, op nationaal en internationaal niveau.

Daarnaast zijn er ook accountmanagers op het gebied van IT recruitment die zich specialiseren in één discipline. Alles wat binnen deze specialisatie gebeurt, wordt bijgehouden. Dit gebeurt aan de kandidatenzijde als aan de klantenzijde.

Ten tweede is het kosten besparend. Solliciteren kost tijd. Daarnaast is het voor jou niet altijd duidelijk wat voor soort cultuur of bedrijf het best bij jou past. Ook komt het voor dat u vacatures mis loopt. Hier kan een IT recruitment bureau goed mee helpen. Ook gaat er ontzettend veel tijd zitten het schrijven van sollicitatiebrieven. Bij een IT recruitment bureau hoef je alleen aan te geven dat je beschikbaar bent en een CV achter te laten. Doordat een accountmanager hier de hele dag mee bezig is en alle ontwikkelingen in de gaten houdt is dit effectief en tijdbesparend.

Daarnaast is het een hele procedure die uit handen wordt gegeven een gemak en is een IT recruitment bureau hiervoor een uitkomst. Een accountmanager is voor jou bezig. Als er een sollicitatiegesprek is geregeld, hoef jij alleen akkoord te gaan met het tijdstip en de datum van het gesprek. Hoe het gesprek is verlopen wordt terug gekoppeld aan een intermediair, dit is een tussenpersoon. Dit kan het makkelijker maken om aan te geven dat jij een bedrijf niet vind aansluiten bij jou of als jij het moeilijk vindt om te onderhandelen. Een intermediair is hier een veilige en makkelijke oplossing voor en daarom ook onmisbaar bij IT recruitment.

Bovendien hebben accountmanagers bij IT recruitment bureaus een groot netwerk en zijn ze altijd bezig dit uit te breiden. Als er bijvoorbeeld een nieuwe klant komt, betekent dit ook nieuwe vacatures. Hierdoor kan er ook snel een koppeling tussen een kandidaat en een bedrijf worden gemaakt.

 

Een baan

Als IT starter is het niet altijd makkelijk om een baan te vinden die bij jou capaciteiten past. Je hebt weinig werkervaring. Maar dit is misleidend omdat je veel meer kunt. Hier kan een IT recruitment bureau ook mee helpen. Dit geldt ook voor IT’ers met al ervaring. Wil je veranderen van discipline of een wending geven aan je carrière, dan kan een IT recruitment bureau hier ook mee helpen. 

Als jij je als IT’er hebt aangesloten hebt bij een IT recruitment bureau brengt dit vele voordelen met zich mee. Zo heeft een IT recruitment bureau een naam en een reputatie opgebouwd. Tevens dient de intermediair ook als referentie die zorgt draagt voor jou als kandidaat. Ook bieden IT recruitment bureaus vaak opleidingsmogelijkheden aan. Dit is om bijvoorbeeld van de ene specialisatie je ook te kunnen richten op een andere specialisatie.

 

IT ontwikkeling en IT infrastructuur

IT recruitment levert ontwikkelaars op het gebied van Java, CRM, PHP, Sharepoint, HTML5, IOS, Windows, salesforce, SQL etc.

Doordat er voortdurend technische ontwikkelingen zijn op verschillende gebieden zoals  bijvoorbeeld data security en virtualisatietechniek en cloud computering worden ook andere eisen gesteld bij de IT recruitment. De verschillende specialisatiegebieden zijn: Microsoft Windows Server, SCCM, SCOM, App-V, Cloud, NetApp, Sharepoint etc.