Overslaan en naar de inhoud gaan

Top 10 Vragen om te stellen tijdens een Inhousedag

Top 10 Vragen om te stellen tijdens een Inhousedag

Bij het bijwonen van een inhousedag komen vaak verschillende vragen op. Het is de perfecte gelegenheid om meer te leren over het bedrijf, de bedrijfscultuur, de rollen en kansen binnen het bedrijf, en om eventuele vragen of twijfels die je hebt op te helderen. Hier zijn enkele vragen die vaak gesteld worden tijdens inhousedagen:

  1. Wat zijn de doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf? Dit geeft je een beeld van de carrièremogelijkheden en of het bedrijf investeert in de ontwikkeling van zijn werknemers.

  2. Hoe ziet een typische dag eruit in [specifieke rol]? Deze vraag kan je een realistisch beeld geven van wat je kunt verwachten als je in die rol zou werken.

  3. Hoe zou je de bedrijfscultuur omschrijven? Dit helpt je te bepalen of de cultuur van het bedrijf past bij jouw waarden en werkstijl.

  4. Wat maakt iemand succesvol in dit bedrijf? Het antwoord op deze vraag kan je inzicht geven in wat het bedrijf waardeert in zijn werknemers.

  5. Wat voor soort training en ontwikkelingsmogelijkheden biedt het bedrijf? Hiermee kun je bepalen of het bedrijf investeert in de groei en ontwikkeling van zijn werknemers.

  6. Hoe ziet het selectieproces eruit? Door deze vraag te stellen, kun je je beter voorbereiden op het sollicitatieproces.

  7. Hoe wordt feedback gegeven en ontvangen in het bedrijf? Dit kan je een beeld geven van hoe het bedrijf prestaties beoordeelt en hoe het met feedback omgaat.

  8. Hoe gaat het bedrijf om met diversiteit en inclusie? Deze vraag is belangrijk om te begrijpen hoe het bedrijf omgaat met diversiteit op de werkvloer.

  9. Wat zijn de grootste uitdagingen en kansen voor het bedrijf in de komende jaren? Dit geeft je inzicht in de strategische richting van het bedrijf.

  10. Hoe balanceert het bedrijf werk en privéleven? Dit helpt je om te begrijpen of het bedrijf een gezonde werk-privébalans ondersteunt.

Onthoud, een inhousedag is jouw kans om meer te weten te komen over het bedrijf en te beslissen of het de juiste fit is voor jou, dus aarzel niet om vragen te stellen!

Blog Categories: scriptie