Overslaan en naar de inhoud gaan

ICT & Consulting

De vooruitzichten voor de markt voor software en IT-diensten zijn gunstig. De economie herstelt verder en dit zorgt voor extra investeringen in het bedrijfsleven. ABN AMRO verwacht een voortgaande hoge groei in software en een groeiversnelling voor IT-dienstverlening.

 

Bij ABN AMRO draait ICT wel om techniek, maar niet om technici. Het is een vakgebied van communicatieve doorzetters die denken zoals de klant denkt. Problemen herkennen, oppakken en de oplossing uitvoeren. Bruggen bouwen is belangrijk. Vrij lange zelfs: bijvoorbeeld tussen een smartphone in Nederland en onze leveranciers in India. Kun je dat nog niet? Geen probleem, zolang je wilt leren van de experts om je heen.

 

Wat doe je als ICT-consultant?

Binnen ICT hebben we twee afdelingen: één waar oplossingen worden bedacht (Solutions) en één waar deze draaien (Services). Afhankelijk van je talent, interesse en ambitie kies je voor één van de twee richtingen. Ook zoeken we ambitieuze mensen die ervoor zorgen dat onze in- en externe infrastructuur goed werkt, en blijft werken. Wat je ook kiest, we zijn een grote, IT-gedreven organisatie. Er valt dus veel en lang te leren.

 

Onze ontwikkeling

Uitvoerend werk hebben we grotendeels uitbesteed. Als vakgebied worden we meer een probleemoplossende of –voorkomende business-partner. We moeten de vraag snappen die klanten of collega’s voorleggen en daar passende oplossingen bij verzinnen. Verder volgen we onze klanten over de hele wereld. We bouwen netwerken die de producten en diensten die zij in Nederland gebruiken, ook internationaal toegankelijk maken.

 

Jouw ontwikkeling

Als ICT-professional werk je met specialisten die weten waar ze het over hebben. Dat inspireert om zelf ook een paar tandjes bij te schakelen. Kom je net van je opleiding af, dan ga je van die experts veel opsteken. We gaan ervan uit dat je basiskennis goed is, maar je hoeft niet alles te weten. Zolang je van doorzetten houdt, goed Engels spreekt, zelf nadenkt over hoe iets beter kan en graag technische heilige huisjes verbouwd.

 

Functies bij ICT

We zijn regelmatig opzoek naar mensen voor de volgende functies:

  • Business Analisten
  • Business Consultants
  • Architecten
  • Projectmanagers
  • Diverse IT-specialisten
  • Technology Managers
  • IT-Operations

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden bij ABN AMRO voor jou? Kijk dan ook werken bij ABN AMRO.