Overslaan en naar de inhoud gaan

Het Ahold traineeship in vogelvlucht

Wat houdt nou eigenlijk het International Graduate Traineeship van Ahold in? En wat zijn de ervaringen van oud trainees. Een oud trainee vertelt hier meer over!

In 2014 begonnen 9 trainees aan het traineeship. Hiervoor was vooraf eerst een pittige selectie, met testen, gesprekken met mensen van HR en een senior medewerker van Ahold. Na dit gesprek kreeg je nog een assessmentronde. Na een aantal maanden krijg je dan eindelijk het telefoontje dat je aangenomen bent. Dan begint het avontuur eigenlijk pas echt.

Wat nou zo anders is aan het Graduate Traineeship en andere traineeships, is dat het eerste en tweede jaar zo van elkaar verschillen. In het eerste jaar werk je vooral op het hoofdkantoor in Zaandam en ben je vooral met de theorie bezig. Terwijl je in het tweede jaar gaat werken in een Nederlandse Albert Heijn en ben je vooral praktisch bezig.

Tijdens het eerste jaar werkte ik onder andere op de afdeling sourcing. Hier was ik inkoper voor onder andere groenteconserven, pastasauzen en non-food artikelen. Dit was een mooie uitdaging, zeker omdat je met zulke hoge bedragen aan het werk bent. Vervolgens deed ik als analist de voorbereidingen voor de onderhandelingen met bedrijven als Coca Cola, Douwe Egberts en Procter & Gamble. Zo zat ik bij P&G aan tafel en heb ik mogen ervaren hoe de onderhandelingen tussen verschillende partijen in de praktijk eraan toegaan. In het tweede jaar van het traineeship ging ik aan de slag als assistent supermarkt manager.  Op deze manier kan je mooi alle management vaardigheden die je tijdens de trainingsdagen hebt opgedaan in de praktijk brengen. Tijdens het tweede jaar wordt je door een ervaren supermarkt manager gecoacht. 

Blog Categories: scriptie