Overslaan en naar de inhoud gaan

Groepsdynamiek tijdens een business course

Kandidaten nemen hun persoonlijkheid mee naar een business course. Tijdens een business course wordt er in groepen samen gewerkt. In een groep neem je als persoon een bepaalde rol in die bij jouw persoonlijkheid past. In elke groep kan je een andere rol aannemen dit, ligt aan de persoonlijkheden van de andere groepsleden. Ook kan je meerdere rollen tegelijk hebben tijdens de business course.

Bij binnenkomst op een business course valt er meteen wat te zeggen over de houding van de kandidaten in de ruimte. Je ziet dit ook hun lichaamshouding en de positie waar ze in de ruimte staan. Staan ze alleen, met een groep of met iemand van de business course zelf te praten.
Je hebt verschillende types zoals de ‘prisioner’ iemand die ‘gedwongen’ naar een business course gaat. De ‘toerist’ een afwachtend type, die rond kijkt en loopt en alles in zich opneemt en je hebt de ‘learner’ een student die meteen op zoek gaat naar informatie om van te leren.

 Bij een business course is de laatste rol/houding voornamelijk van toepassing en is ook de rol die gezocht wordt door organisaties. Voor de organisatie is het belangrijk om alle studenten meteen te betrekken bij de business course en de aandacht te pakken. Daarom moet het welkom praatje niet te lang zijn en worden de kandidaten meteen geprikkeld.
Door de kandidaten te prikkelen komen ze tot actie en worden zij uit hun comfort zonde gehaald. Dan pas kan je een goed beeld krijgen van de kandidaten. De kandidaat met de ‘learner’ rol zal dan actief en gemotiveerd aan de slag gaan.

Als kandidaat is het dan ook te adviseren om een actieve en geïnteresseerde rol aan te nemen, je wilt namelijk op een positieve manier opvallen tussen alle andere kandidaten. Neem daarom de rol van de ‘learner’ aan, laat je prikkelen en wees proactief. Laat zien dat je in een groep kan werken en bijdrage levert, maar overdrijf niet.

Blog Categories: scriptie