Overslaan en naar de inhoud gaan

‘The Game’ van management consultancy-firma

Management consultancy-firma organiseerde de workshop ‘Crack a Case’ tijdens de business course ‘The Game’ om studenten inzicht te geven in de interviewtechnieken die consultants in de praktijk gebruiken. Tijdens de business course werden strategische simulaties gespeeld om ‘de uitdagingen van een ceo na te bootsen’. De business course was ook open voor mensen met twee tot zeven jaar ervaring om kennis te maken met het management tijdens een ‘Sharing Visions’ workshop.

Ook hield het management consultancy-firma rekening met de verschillen van mannen en vrouwen en de steeds groter groeiende ambities van vrouwen om hoger op te komen. Zo werd een van de georganiseerde diners in het thema van de vrouw gezet. Alleen dames waren welkom op het diner waar over carrière mogelijkheden werd gepraat. Recruitment manager J. Stoel geeft aan dat het percentage vrouwen altijd erg laag was in de organisatie, maar zij daar nu verandering in wil brengen om zo tot een divers personeelsbestand te komen. Consultancy is een leuk vak voor mannen en vrouwen uit diverse culturen.
Tijdens het diner kregen de studentes de kans om met vrouwelijke consultants te praten, waarbij ook vragen gesteld konden worden die vrouwen minder makkelijk aan een man stellen zoals moederschap en carrière en hoe de machtsverhoudingen liggen. J. Stoel was toch wel een beetje verast dat er 100 aanmeldingen voor het vrouwen diner waren.

Het werven
De manier van werven wordt steeds meer een trend. Bedrijven willen elkaar overtroeven. Een van onze troeven is het open stellen van de business course voor mensen van twee tot zeven jaar en het organiseren van de dames diner. En dat werkt! Zo zet ieder een andere troef in om de studenten te werven, want als je iets aanbied maar je wordt niet opgemerkt, wordt je voorbij gelopen en heb je niets bereikt.

Blog Categories: scriptie