Overslaan en naar de inhoud gaan

Communicatie vacatures

Communicatie is een heel breed begrip. Dat is iedereen wel bekend. Wanneer je Communicatie studeert kan je na het afstuderen allerlei kanten op. Daarnaast ben je breed inzetbaar. In dit artikel vind je een aantal van de bekendste soorten communicatie. Op internet vind je zowel communicatievacatures op het gebied van interne communicatie, externe communicatie, marketing communicatie en dergelijke.

Interne communicatie
Binnen interne communicatie valt alle formele en informele contact binnen een organisatie. Ook wel: het beschikbaar maken, uitleggen en doorgeven van informatie. Interne communicatie is essentieel binnen een bedrijf. Maar waarom is interne communicatie dan zo belangrijk? Dit is zo omdat interne communicatie verbondenheid schept. Iedereen weet namelijk dat je met interne miscommunicatie nergens komt. Er hoeft namelijk maar door twee personen binnen een bedrijf verkeerd gecommuniceerd te worden en de gehele routine kan dan in het honderd lopen. Voorbeelden hiervan zijn het afnemen van motivatie, mislopen van omzet en niemand kan zich meer identificeren met een bedrijf. Juist daarom is een interne communicatie specialist zo gewenst!

Externe communicatie
Het doel van externe communicatie is om de consument te laten zien dat een bedrijf zich op de markt bevindt. De doelgroep van een bedrijf wordt door middel van externe communicatie geïnformeerd, overtuigd en geactiveerd. Alles wat een bedrijf naar buiten brengt wordt gezien als externe communicatie. Naast reclame en direct mailings vallen Public Relations en imagomanagement hier ook onder. Dat dit goed wordt gedaan is erg belangrijk. Een bedrijf wil daarom ook personen in dienst die zeker van hun zaak zijn, weten wat de doelgroep wilt en streven naar succes.

Marketing communicatie
Marketing en communicatie zijn eigenlijk twee verschillende begrippen. Toch is het een essentiële combinatie in het bedrijfsleven. Binnen bedrijven houdt marketing in dat jij je producten en diensten aanbiedt en verkoopt. Communicatie houdt dan in op welke manier je dit doet. De combinatie marketing communicatie kan het volgende betekenen, bijvoorbeeld het voeren van gesprekken, zowel in persoon als via de mail, met (potentiële) klanten, het versturen van nieuwsbrieven of het communiceren via websites. Om het gewenste succes te boeken moet je als medewerker weten wat het bedrijf wilt uitdragen en welk doel het bedrijf heeft.

Blog Categories: scriptie