Overslaan en naar de inhoud gaan

Clifford Chance Inhousedag

Clifford Chance is een global advocatenkantoor. Het bedrijf wordt bestempeld als één van de meest vooruitstrevende advocatenkantoren ter wereld. Clifford Chance heeft ook een gebouw in Amsterdam, waar 330 werknemers aan gecompliceerde internationale transacties en opdrachten werken. Ieder jaar regelt Clifford Chance wel een inhousedag. Maar wat is een inhousedag eigenlijk? En wat doet Clifford Chance precies allemaal?

Inhousedag
Bedrijven organiseren een aantal keer per jaar een inhousedag. Deze dag houdt in dat een persoon het bedrijf van binnen leert kennen. De bedrijfscultuur komt dus aan te pas en wat ze doen in het dagelijks leven. Alleen getalenteerde mensen worden gekozen. Er wordt gekeken naar het CV en de motivatiebrief. Tijdens deze dag worden de getalenteerde personen rondgeleid door het bedrijf. Naast de begeleiding, bekijkt de top of je bij het bedrijf past. Persoonlijkheid en stabiliteit is een pre. De kernkwaliteiten om een functie te betreden worden ook uitgetest: je gaat als het ware een business case uitvoeren. De business case houdt in principe in dat er een opdracht wordt uitgevoerd, die werkelijk kan voorkomen. De business case kan worden gezien als een vrij moeilijke opdracht en er moet goed worden nagedacht om de case te beantwoorden. Deze case wordt meestal in het middaguur geïntroduceerd. De persoon gaat in kwestie praten met de top van het bedrijf. Daarnaast zijn er de volgende redenen om een inhousedag te bezoeken:

  • Een uitbreiding van het netwerk 
  • Het inzicht verkrijgen van de carrièremogelijkheden bij een bedrijf 
  • Het behandelen van een business case

 

Een aantal weken na de inhousedag krijg je te horen of je bent toegelaten tot de organisatie. Het is daarom belangrijk om jezelf op deze dag goed te positioneren!

Clifford Chance
Onder de juristen zal de organisatie Clifford Chance bekend in de oren klinken. Dat is dan ook niet verrassend, gezien het bedrijf meer dan 3400 advocaten, 36 kantoren in 26 landen heeft. Clifford Chance is een enorm bedrijf dat waarheidsgetrouw handelt. Het bedrijf is opgericht in 1987 en het hoofdgebouw bevindt zich in Londen. In 2013 behoorde Clifford Chance tot de top 5 van ‘s werelds grootste juridische bedrijven. Dit zijn de belangrijkste sectoren waar Clifford Chance zich op richt:

  • Banking en finance 
  • Corporate & M&A - Vastgoed 
  • Belasting, pensioenen en werkgelegenheid

 

Clifford Chance heeft iedere eerste maandag van de maand een inhousedag. Deze inhousedag wordt ook we de Legal Lunch Lounge genoemd. Op deze dag wordt bekend wat de carrieremogelijkheden zijn voor een student-stagiair of een advocaat-stagiair. Daarnaast wordt er net zoals iedere inhousedag de capaciteiten getest van de deelnemer. Er zal dus een goede voorbereiding te pas moeten komen om door te zetten als deelnemer.

Blog Categories: scriptie