Overslaan en naar de inhoud gaan

Business courses

Voor bedrijven is een business course de ideale manier om toptalenten te ontdekken. Maar het is ook een ideale manier voor jou als toptalent om je te profileren. Je bent laatstejaars student en je wilt je alvast oriënteren op de arbeidsmarkt bij een aantal specifiek uitgezocht bedrijven.
Je wilt nog niet solliciteren voor een specifieke vacature, maar eerst kennismaken op een wat minder formele manier. Tijdens een business course kan dit, je kan met vele medewerkers praten, maar je gaat ook aan de slag met een case die je samen met andere deelnemers oplost om zo je zelf te profileren. Aan het einde van de business course vind er vaak nog een borrel plaats waar je, je sociale vaardigheden in een informele setting kan laten zien.Voor een bussines course zijn vaak een gelimiteerd aantal plekken, terwijl er meer aanmeldingen zijn, daarom moet je, je in de aanmelding al van je beste kant laten zien. In het eerste gesprek moet je al laten zien dat je, je goed verdiept hebt in het bedrijf en dat je zelf weet wat je wil en wat je kunt.

Een student die aanwezig is geweest bij verschillende business courses verteld over haar ervaringen: Tijdens een business course moet je, je pro-actief opstellen, maar niet steeds haantje de voorste zijn. Toon leiderschap en je vermogen om samen te werken. Het belangrijkste is dat je tijdens de business course altijd jezelf blijft. Vaak zijn er meer dan 100 aanmeldingen, maar is er slechts plaats voor 20 tot 40 mensen. Ik was een van de gelukkigen die er bij zat. Terugkijkend op de business courses waar ik aanwezig ben geweest, was mijn deelname zeker de moeite waard! Van tevoren heb je toch een bepaald beeld van bedrijven en is het leuk om te zien dat, dat beeld niet altijd klopt. Zo merkte ik dat bij bedrijf 1 de sfeer vrij zakelijk was en dat bij bedrijf 2 de zaken weer iets minder strak geregeld waren. Terwijl ik dat juist andersom had verwacht. Bij Bedrijf 3  kwam tijdens de business course zelfs een flinke discussie op gang toen er vragen werden gesteld over bepaalde spanningsvelden tussen twee belangrijke pijlers die elkaar eigenlijk tegenwerken. Welke van de twee is het belangrijkste? Wat is de middenweg? Zeer interessant, waarbij je meteen leert over de standpunten van het bedrijf. Ik vond mijn deelname aan de diverse business courses daardoor erg leerzaam en daarbij staat het ook goed op je c.v. Verder heb ik tijdens de business course mijn netwerk kunnen uitbreiden en raad ik het andere studenten zeker aan om meerdere business courses bij te wonen.

Blog Categories: scriptie