Overslaan en naar de inhoud gaan

Banking / Finance Traineeship

Ben jij op zoek naar een financieel traineeship? Dan ben je op traineeshipsoverzicht.nl op het juiste adres. Via ons overzicht krijg jij toegang tot honderden traineeships in allemaal verschillende richtingen. Maar jij bent natuurlijk op zoek naar een financieel traineeship. Via onze zoekfunctie kun jij zoeken op de richtingen banking/finance. Zo krijg je alle finance traineeships te zien die mogelijk bij jou passen. Op het moment hebben we meer dan 50 traineeships in de richting finance open staan. Dit zijn traineeships bij grote Nederlandse namen en multinationals zoals PwC, Deloitte, Tata Steel en ga zo maar door! Zo biedt traineeshipsoverzicht.nl jou de kansen om jou carrière op te bouwen als financiële trainee topper bij een traineeship die bij je past.

Wat is een traineeship? 

Een traineeship is een startersfunctie waarbij je als trainee wordt opgeleid tot een specialist in jouw vakgebied. Het traineeship bestaat uit een programma waarbij werken en leren centraal staat. Door middel van intensieve coaching en trainingen kan de starter zich snel ontwikkelen tot een professional.

Waarom zou je een finance traineeship moeten volgen?

Een traineeship kan goed bij je passen als je niet helemaal zeker bent wat je precies zoekt in een baan. Of dat jij het gewoon fijn vindt om een traject te volgen zodat jij goed bekend bent met de organisatie waar jij werkt. 

Wat leer je tijdens een finance traineeship?

Een finance traineeship kun je zien als een soort interne opleiding. Deze duurt meestal tussen de één à drie jaar. Tijdens deze periode zul jij door middel van persoonlijke begeleiding van een coach een traject volgen. In dit traject kom jij in aanraking met alle verschillende afdelingen en mensen binnen de organisatie. Zo kom jij er goed achter wat de organisatie nu precies inhoudt en hoe jij hier het beste in kan passen. Ideaal in het geval je nog niet precies weet wat jou elke dag je bed uit laat komen.

In welk opzicht vergroot je je kans op je droombaan door het volgen van een finance traineeship?

  • Je ontwikkelt jezelf
  • Je doet veel ervaring op
  • Je krijgt goede begeleiding
  • Ideale voorbereiding op een topfunctie
  • Afwisseling
  • Netwerk vergroten
  • Mogelijk samenwerken met andere trainees

Is het nodig om vooraf een inhousedag of business-course te volgen bij een finance bedrijf?

Het is geen verplichting om een inhousedag of business-course te volgen voordat je een traineeship wilt volgen bij een bedrijf. Echter kan het wel heel erg handig zijn om dit wel te doen. Tijdens een inhousedag of business-course kan je kennis maken met het bedrijf en de werknemers. Aan de hand hiervan kan je voor jezelf bepalen of het bedrijf bij je past. Conclusie: het is geen verplichting, maar wel ontzettend handig!

Blog Categories: scriptie