Overslaan en naar de inhoud gaan

International Open Data Hackathon

Open Data Day is een bijeenkomst voor burgers in steden over de hele wereld om applicaties te schrijven, visualisaties te analyseren en analyses te publiceren met behulp van openbare gegevens. De Open Data Day is georganiseerd om steun te creeren voor het tonen van open data door bedrijven en de invoering van een open data beleid aan te moedigen door de wereld van de lokale, regionale en nationale overheden.
De hackathon is voor iedereen die een idee heeft voor het gebruik van open data en een bijdrage wil leveren aan een interessant project. Als je wilt leren hoe je moet visualiseren, analyseren of gewoon wilt zijn wat er allemaal mogelijk is. Er zijn geen deelname criteria, dus welke vaardigheden je ook wel of niet hebt kan je mee doen en bij leren, waarbij je ook nog eens een bijdrage levert aan het wereldwijde opendata gemeenschap.

Er zijn vijf profielen deelnemers. Welk profiel ben jij? Jullie kunnen allemaal deelnemen.

  • Developers; Computermensen die gegevens omzetten in iets nuttigs, zoals visualisatie, kennisgeving, inegratie etc.
  • Designers; Creatieve mensen die er voor zorgen dat alles er geweldig uit ziet. Zijn intuïtief en hebben inzicht in gebruikerservaring. De beste toepassing in de wereld waar niemand mee kan werken, omdat het onduidelijk is ... is niet veel waard.
  • Librarians; Boeken mensen die alles afspeuren opzoek naar interessante gegevens die de rest van de mensen kan helpen om de juiste belangrijke informatie te gebruiken.
  • Statisticians; Cijfer mensen die er voor zorgen dat alles onderbouwt wordt met statistieken en die kunnen verwerken naar duidelijke visuals.
  • Citizens; Voor ideeen, aanmoediging en gebruikservaringen. Daarnaast om het de hele wereld te vertellen wat wij doen. 

De Open Data Day is gebaseerd op vijf princiepes:

  1. De hackathons heeft geen tijdlimiet. Het duurt zo lang als het duurt, tot er goede ideen zijn uitgewerkt.
  2. Het is open voor iedereen, jong, oud, veel ervaring en weinig ervaring. Hoe diverser hoe beter, want dan komen we sterker voor de dag.
  3. Je kan hacken over alles wat met open data te maken heeft. Dit kan een app zijn of een visual of het creeren van een catalog met open data en ga zo maar door.
  4. Iedereen kan een hackathon organiseren, doe dit dus in zo veel mogelijk steden op de Open Data Day.
  5. Deel het vervolgens met de hele stad en andere steden op een interactieve manier.

 Doe mee met de Open Data Day!

MNG Scriptie articles