Overslaan en naar de inhoud gaan

8 Programeer talen

Java

Java is de populairste programmeertaal, Java wordt gebruikt voor het bouwen van back-ends van moderne webapplicaties. Java zorgt er voor dat er op de achtergrond verschillende kleine taken worden uitgevoerd om de applicatie goed te laten werken. Java is in de jaren 90 in het leven geroepen en daarmee een van de oudere programmeer talen. Java wordt standaard gebruikt voor het maken van Android apps. 

JavaScript

JavaScript is een veelgebruikte scripttaal om de site interactief te maken en webapplicaties te ontwikkelen.

C++

Met C++ communiceer je rechtstreeks met de hardware in je computer. Hierdoor kun je op een effectieve en slimme manier programmeren om zo het maximale uit je computer te halen. C++ een multi-paradigmataal, wat inhoudt dat er verschillende programmeerparadigma's gebruikt kunnen worden.

C

C is klein, snel en enorm krachtig. Het hierboven genoemde C++ is een uitbreiding op C en daarom haal je ook met C alles uit je hardware. Het wordt met name toegepast in embedded systemen (dit is de combinatie van hardware én software in gebruiksartikelen of apparaten, bijvoorbeeld je Smart TV maar ook je wasmachine).

PHP

Dit is de meest gebruikte programmeertaal voor websites. Ook wel Hypertext Preprocessor genoemd is een scripttaal die in 1994 voor het eerst werd uitgegeven als Personal Homepage.

Python

Python kan alles, web apps, interfaces, data analyseren, statistieken genereren etc. Daarom is het ook een populaire tool voor data onderzoekers die werken met grote hoeveelheden data en kom je het geregeld tegen op universiteiten.

SQL

Met behulp van SQL praat je met databases. In een database staat enorm veel informatie. Je kunt het vergelijken met een hééél groot Excel document waar je gegevens op de juiste plek wil uitlezen of wegschrijven.

Objective-C

Om te programmeren voor Apple apparaten gebruik je Objective-C. Dit is de moedertaal van Swift, sinds een jaar de nieuwe manier om te programmeren voor Apple apparaten.

Blog Categories: scriptie