Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe schrijf ik een scriptie in APA?

Hoe schrijf ik een scriptie in APA?

APA Richtlijnen voor in de bronvermelding van een scriptie

De basis voor APA verwijzingen in een scriptie

Tekst van de lezer die komt weleens van een externe bron. Als dit het geval is, is het belangrijk dat er in de tekst wordt aangegeven door middel van verwijzingen tussen haakjes waar de bron origineel vandaan komt. Tussen haakjes plaats je de auteur of de website waar je het vandaan hebt, vervolgens plaats je een volledige bronnenlijst in de literatuurlijst aan het eind van de tekst.

Deze APA-verwijzingen bestaan uit de achternaam van de auteur en het jaar van publicatie. Op het moment dat je specifiek een pagina aanhaalt, is het belangrijk dat je ook de paginanummer erin vermeld. Om u een voorbeeld te geven: (Geleen, 2021, p. 48) of (Ayoub, 2020). Daarnaast is het belangrijk dat voorvoegsels, zoals dhr. niet voor de achternaam van de auteur terechtkomt. 

Narratieve verwijzingen en tussen haakjes verwijzen

APA kan worden verwezen op 2 manieren, namelijk tussen haakjes en via een narratieve verwijzing. Tussen haakjes:

-Vooral social engagement valt op: dat wordt dit jaar als veel belangrijker gezien dan voorgaande jaren (Linda Passies, 2021).

-Narratieve verwijzing: Linda (2021) ontdekte dat dit jaar veel belangrijker gezien moet worden vergeleken de voorgaande jaren.

Het is hierbij van belang dat het publicatiejaar direct achter de achternaam van de auteur terechtkomt. Als je het hebt over 'tussen haakjes', is het van belang dat het publicatiejaar midden in een zin geplaatst kan worden, maar ook aan het eind van de zin, net voor je de punt plaatst om de zin mee af te sluiten.

Verwijzingen in de tekst, zodra er meerdere auteurs zijn

Tussen haakjes plaats je een '&' in de achternaam zodra er meerdere auteurs zijn in een bron. Voor het verwijzen naar APA in een narratieve verwijzing, plaats je een 'en'. Zodra er meer dan 3 auteurs zijn, vermeld je alleen de achternaam van de eerste auteur. Vervolgens plaats je 'et al.' erachter.

Ontbrekende auteur

Zodra je een bron hebt opgezocht en je de auteur er niet uit kunt halen, dan is het mogelijk om de naam van het bedrijf erin te verwerken. Alles werkt beter met voorbeelden, dus hierbij een voorbeeld: Steeds meer jongeren volgen een traineeship (Moongro, 2021).

Bekijk hier ook hoe je jezelf kunt motiveren wanneer je een scriptie schrijft.

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

MNG Scriptie articles