Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe oriënteer je je voor een scriptieonderwerp?

Hoe oriënteer je je voor een scriptieonderwerp?

Zodra je begint met afstuderen en dus begint aan het schrijven van een scriptie, is dit het eerste wat aan bod komt. Dit is namelijk één van de moeilijkste keuzes die je maakt om je scriptie voor te schrijven. Hoe oriënteer je je het best voor het kiezen van een scriptieonderwerp?

Welke scriptieonderwerp kies je?

Om te bepalen welk scriptieonderwerp je zal kiezen, is het ten eerste van belang om in je omgeving te kijken. Je kunt sparren met docenten, medestudenten, familie of collega's om een keuze te maken. Raadpleeg daarnaast het internet, kranten, eerdere onderzoeken en tijdschriften om zoveel mogelijk inspiratie op te doen. Dit met als doel om te achterhalen welke onderwerpen je het meest aanspreken. Denk ook aan vakken die je hebt gevolgd tijdens je studie. Vaak kiezen studenten voor een bepaald scriptieonderwerp wanneer zij tijdens hun studie een vak interessant vinden en verdiepen zich hier meer in. Verder is het van belang om goed na te denken over het gebied waar je later in terecht zou willen komen. Daarbij is het belangrijk om hierover met je studiebegeleider te praten, omdat hij je goed kan begeleiden als hij kennis heeft over het onderwerp die jij wilt gaan kiezen.

Hoe kom je tot een afgebakend scriptieonderwerp?

Je hebt een goed afgebakend scriptieonderwerp, wanneer jij, je stagebegeleider en je scriptiebegeleider op één lijn zitten. Het komt er op neer dat het belangrijk is om constant met men in contact te blijven en zo duidelijk mogelijk zijn. Om een scriptie succesvol te schrijven, is het van belang om de verwachtingen op een juiste manier te managen. Als je dezelfde verwachtingen hebt zoals je stagebegeleider, dan weten jullie wat er verwacht kan worden van elkaar. Dan zit je op een juiste lijn. Zo oriënteer jij je het best bij het maken van een keuze voor je scriptieonderwerp!

Bekijk hier ook nog hoe wat voor type scriptieonderwerpen er zijn.

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

 

MNG Scriptie articles