Overslaan en naar de inhoud gaan

Het schrijven van een scriptie tijdens corona

Het schrijven van een scriptie tijdens corona

Vind je het ook zo lastig om een scriptie te schrijven tijdens corona? Hieronder staan een aantal tips die jij kunt gebruiken om jou scriptie op een zo goed mogelijke manier te doorlopen. Corona heeft ons allemaal beïnvloedt, maar je kunt bereiken wat je wilt als je er maar in gelooft!

Begin met het maken van een planning

Om de deadline van je scriptie te behalen, is het van belang om een planning te maken voor jezelf. Deze planning moet er uiteindelijk voor zorgen dat jij een duidelijk ritme hebt tijdens het schrijven van je scriptie in corona tijd. Maak een planning voor op de langere termijn, maar ook op de kortere termijn. Probeer op tijd op te staan, concentreer je op momenten dat je echt moet concentreren en leidt jezelf af wanneer je er helemaal doorheen zit.

Zorg voor een goed gestructureerde werkplek

Nu je waarschijnlijk vaker je kamer ziet, dan je ouders, zegt al veel over hoelang een scriptie in tijd kan duren. Daarom is het van belang om een goed gestructureerde werkplek te hebben, waarbij je niet afgeleid raakt door randzaken. Een schone gestructureerde werkplek voelt tenslotte rustgevend en helpt jou een beter resultaat neer te zetten.

Plan voldoende videoafspraken in met anderen

Nu veel mensen thuiswerken tijdens corona, is het van belang om contact te blijven houden met anderen die relevant voor jou scriptie kunnen zijn. Je kunt dan denken aan je scriptiebegeleider, maar ook aan andere klasgenoten die in hetzelfde schuitje met jou zitten. Zorg ervoor dat je deze afspraken ruim op tijd inplant, zodat je voorkomt dat men op het laatste moment gaan afzeggen. Daarnaast is het handig om tijdens deze videoafspraken, het gesprek op te nemen. Dit zorgt ervoor dat je later terug kunt kijken wat er allemaal in deze gesprekken zijn verteld.

Vond je dit interessant en ben je benieuwd hoe je jezelf kunt motiveren tijdens deze moeilijke periode? Bekijk dan hier hoe je jezelf kunt motiveren!

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

MNG Scriptie articles