Overslaan en naar de inhoud gaan

Berenschot - Traineeship Strategy & Operations

Deadline: 12-06-2024 12:00:00
Niveau
WO
Richting

Wil jij je carrière een vliegende start geven en je snel ontwikkelen tot een excellente consultant? Ben je ambitieus, maatschappelijk betrokken en nieuwsgierig? Heb jij een holistische kijk op organisaties, beschik je over een stevig analytisch en conceptueel denkvermogen en zoek je uitdaging in het bedenken van creatieve oplossingen? Wil je werken bij een platte organisatie met korte lijnen, waar je direct aan de slag gaat met relevante en uitdagende opdrachten? En gaat je hart sneller kloppen van bijvoorbeeld probleemanalyses, procesverbeteringen, en niet alleen adviseren maar het advies ook daadwerkelijk in de praktijk te brengen? Dan is het traineeship Strategy & Operations van Berenschot echt iets voor jou!

Het traineeship

Het Berenschot traineeship betekent een jaar lang vooral veel leren. In de eerste week helpen we jou en je medetrainees op weg met een leuke en interactieve startweek. Je werkt vier dagen per week samen met ervaren adviseurs binnen jouw adviesgroep mee aan opdrachten voor klanten. Elke vrijdag volg je het traineeprogramma, samen met de trainees van andere adviesgroepen binnen Berenschot. Je volgt trainingen op het gebied van adviesvaardigheden, hebt intervisie en voert samen met een groep trainees zelfstandig een opdracht uit voor een klant. Daarnaast is er veel aandacht voor persoonlijke begeleiding en coaching. Gedurende het jaar versterk je de band met je medetrainees en organiseer je samen leuke activiteiten en ben je van harte welkom bij diverse Jong Berenschot activiteiten. Gedurende het traineeship vergroot je snel je kennis, netwerk en vaardigheden, waarbij jouw eigen initiatief en ideeën van harte welkom zijn! Binnen één jaar maak je een vliegende start in het adviesvak bij Berenschot. Na afronding van het traineeship maak je de overstap naar de rol van consultant.

Wat ga je doen als trainee Strategy & Operations?

Onze klanten opereren in een turbulente en onzekere wereld waarin de ontwikkelingen op het gebied van onder meer duurzaamheid, technologie en digitalisering razendsnel gaan. Snel inspelen op verandering wordt steeds meer de doorslaggevende factor voor het succes van organisaties, waarbij duurzaamheid als thema is doorgedrongen tot de kern van het strategieproces. Samen met onze klanten bouwen wij aan de toekomst door strategieën te ontwikkelen die tegelijkertijd krachtig, duurzaam én flexibel zijn. Bouw met ons mee!

Als trainee Strategy & Operations werk je samen met de collega’s aan strategieprojecten en/of operationele verbeteringen in verschillende sectoren, waaronder industrie, energie en zakelijke dienstverlening. Je wordt vier dagen per week ingezet in projecten voor onze klanten. Je draait vanaf de eerste dag volwaardig mee in het team. Werkzaamheden bestaan uit het uitvoeren van deskresearch en marktonderzoek, het voeren van gesprekken bij onze opdrachtgevers en hun klanten, het maken van analyses, het bouwen van businesscases en het begeleiden van strategische werksessies met opdrachtgevers of het realiseren van operationele verbeteringen.

Wij zien steeds vaker dat klanten ook vragen hebben op het gebied van verduurzaming. Dit thema krijgt daardoor een steeds belangrijkere rol in onze opdrachten. Interesse en affiniteit met duurzaamheidvraagstukken is daarom een pré.

Als trainee – en later als consultant – werk je veelal aan twee of meer opdrachten tegelijkertijd. Dit betekent dat je niet fulltime gedetacheerd op één opdracht zit, maar dat je kleine en grote projecten parallel uitvoert en afwisselt.

Met wie werk je samen?

In projecten voor klanten werk je meestal in kleine projectteams. Omdat de uitdagingen in onze projecten erg divers kunnen zijn, komt het regelmatig voor dat je als trainee Strategy & Operations samenwerkt met andere teams binnen Berenschot. Je werkt veel samen met collega’s met een technische achtergrond, maar ook met andere disciplines zoals organisatie-inrichting, HR en leiderschap & cultuur. Ook buiten je projectteam staan je collega-Berenschotters altijd voor je klaar met specifieke expertise en ervaring.

Berenschotters werken hard maar maken onderling ook veel plezier. In welk team je ook zit, met Berenschotters om je heen kun je rekenen op slimme en gedreven collega’s, met wie het hard werken is én hard lachen. Zo organiseren we een jaarlijks kerstdiner, verschillende teamuitjes, en is het gezellig in de weekstart.

Wat zijn mijn doorgroeimogelijkheden na het traineeship?

Na het traineeship van één jaar stroom je door als consultant. Met een brede basis op het gebied van consultancy ontwikkel je jezelf verder als volwaardig adviseur. Afhankelijk van je eigen interesse kan je je binnen het team verder ontwikkelen op de thema’s strategie, operations en duurzaamheid. Ook word je uitgedaagd om – naast de inhoudelijke projecten die je doet – bij te dragen aan het opzetten van nieuwe klantrelaties en het werven van nieuwe projecten.

Wat krijg je van ons?

Berenschot is een maatschappelijk betrokken adviesbureau actief in de publieke en private sector. Berenschot voert onder andere opdrachten uit binnen de energiesector, maakindustrie, zorg, en openbaar bestuur. Daarmee staan wij midden in de maatschappij. Berenschotters zijn altijd nieuwsgierig naar de laatste ontwikkelingen en met elkaar hebben wij de ambitie om in ieder project een positieve maatschappelijke impact te maken.

Berenschot levert al ruim 85 jaar onafhankelijk advies aan de overheid en het bedrijfsleven. Onze focus ligt op de Nederlandse adviesmarkt, maar we zijn ook actief in België en hebben een EU-vestiging van waaruit we werken voor internationale organisaties. Met vierhonderd hoogopgeleide medewerkers hebben we de nodige ervaring en ontzettend veel kennis in huis. Kennis die we graag delen met onze opdrachtgevers én met elkaar. We kennen geen partnerstructuur, wel korte lijnen en veel individuele vrijheid. Daardoor kent Berenschot een gezonde work-life balance. Daarnaast bieden we:

 • een mooi startsalaris van €2962,50 bruto per maand;
 • 27 vakantiedagen en een vrij in te delen feestdagenbudget;
 • een laptop, smartphone en de vrijheid om in afstemming met je opdrachtgever en je team te bepalen waar je werkt;
 • een steile leercurve, veel opleidingsmogelijkheden en doorgroeimogelijkheden; geef aan hoe jij je verder wilt ontwikkelen in jouw expertise en we faciliteren je graag;
 • een beoordeling op je resultaten, niet op processen, procedures of aanwezigheid;
 • ambitieuze, slimme en gezellige collega’s, waarmee je prettig werkt op de inhoud, maar ook kunt ontspannen naast het werk;
 • een fantastisch traineeprogramma van €6000,- met wekelijkse trainingen, veel begeleiding en een leuke groep medetrainees met zeer diverse achtergronden.
Wat breng je mee?

Berenschot is een verzameling van persoonlijkheden en achtergronden. We kijken dan ook vooral of je een goede toevoeging bent aan het team. We zoeken in elk geval een flinke dosis energie en enthousiasme, gecombineerd met nieuwsgierigheid en de ambitie om je te ontwikkelen in het adviesvak. Je werkt graag zelfstandig, maar net zo goed samen. Je hebt een scherp analytisch vermogen en je kunt jouw ideeën goed op papier verwoorden. Je beschikt over:

 • een afgeronde masteropleiding van een technische en/of bedrijfskundige studie, of een studierichting met een flink aantal bèta vakken
 • maximaal twee jaar relevante werkervaring
 • goede beheersing van de Nederlandse taal (C1 niveau) in woord en geschrift, een vereiste voor het goed uitoefenen van deze functie
 • een sterk analytisch vermogen en uitstekende sociale vaardigheden
 • affiniteit met één of meerdere van de volgende onderwerpen/thema’s: strategie, procesoptimalisaties, digitalisering en/of duurzaamheidsvraagstukken
 • een samenwerkingsgerichte houding naar alle lagen van de klantorganisatie
 • flexibiliteit om in wisselende omgevingen en projecten aan de slag te gaan
 • resultaatgerichtheid, een goed gevoel voor dienstverlening en interesse om je in het vak van adviseur verder te ontwikkelen
 • affiniteit met data-analyses en datavisualisaties is een pre.
Ja, ik ga voor dit traineeship!

Wil jij per 1 oktober 2024 onze trainee Strategy & Operations worden? Stuur dan jouw motivatie, curriculum vitae en cijferlijst in via de website. Om alle motivatiebrieven voldoende aandacht te geven willen we je vragen deze compact te houden. We horen graag:

 • waarom jij dit traineeship wilt volgen
 • waarom je bij Berenschot wilt werken
 • hoe jij je verder wilt ontwikkelen.

Reageren kan tot en met 12 Juni 2024.

Voor meer informatie over de procedure en het werken bij Berenschot kun je contact opnemen met Matthijs Nagtzaam (recruiter, m.nagtzaam@berenschot.nl). Heb je inhoudelijke vragen over het team Strategy & Operations en het traineeship? Neem dan contact op met Nick Hageraats (consultant, n.hageraats@berenschot.nl/ 06-51111846) of Ernst de Vries (consultant, e.devries@berenschot.nl/06-51549012)

Je hebt gesolliciteerd, en nu?

De sollicitatieprocedure bestaat uit een online assessment, twee sollicitatiegesprekken en een live assessment. Uiterlijk 13 juni laten wij je weten of je bent geselecteerd om het online assessment te maken.

Zorg dat je de volgende belangrijke datums alvast in je agenda noteert en vrij houd!

 • Online Assessment - 17 juni t/m 23 juni
 • Selectie Dag – 1 juli (hele dag)
 • Live Assessments – 8 juli t/m 11 juli

We zien jouw sollicitatie graag tegemoet!

Solliciteer direct

Gelijke kansen voor iedereen. Dat vinden wij belangrijk. Daarom hebben wij een divers en inclusief personeelsbeleid. Daarmee willen we het beste in elkaar naar boven halen. Juist omdat we allemaal anders zijn. Welke kwaliteiten kun jij toevoegen aan onze organisatie? Solliciteer direct voor de vacature 'Traineeship veiligheid en crisismanagement'.