Overslaan en naar de inhoud gaan

Rijkswaterstaat - Junior Adviseur Uitvoering Stalen Bruggen

Deadline: 22-04-2024 12:00:00
Niveau
Per month
€3091 -€4921

Rijkswaterstaat staat voor de grootste onderhoudsopgave in zijn geschiedenis. Keringen, sluizen, bruggen, tunnels en viaducten die in de vorige eeuw zijn gebouwd, zijn toe aan renovatie en vervanging. We zien dit als een kans om onze infrastructuur ook direct veiliger, duurzamer en digitaal up-to-date te maken. Dat vraagt, naast flinke investeringen, om menskracht en specifieke kennis. Als junior adviseur lever jij een wezenlijke bijdrage aan de aanleg en het onderhoud van stalen bruggen door heel Nederland. Gun jezelf deze loopbaanstap!

Hoe jij de Nederlandse infrastructuur veiliger gaat maken

In vroege projectfasen zorg jij dat de juiste eisen worden meegegeven voor een uitvoerbaar ontwerp van stalen bruggen die voldoet aan de geldende normen en richtlijnen. In de voorbereidingsfase van projecten draag je bij aan het beoordelen van ontwerpdocumenten en uitvoeringsplannen. Tijdens de realisatiefase bewaak je risicogestuurd de technische kwaliteit van de uitvoering hiervan. Je bent hierbij zowel gesprekspartner voor het projectteam als de opdrachtnemer.

Een aantal concrete voorbeelden van mogelijke werkzaamheden zijn:

 • bijdragen als adviseur realisatie in de voorbereidingsfasen en bouwfasen van stalen kunstwerken in projecten zoals programma Onderhoud Bruggen en Vervanging en renovatie A12 IJsselbruggen
 • bijdragen als adviseur realisatie aan het landelijke programma Rijdek Inspectie Stalen kunstwerken (RISK) voor het beoordelen van inspectieresultaten, voorgestelde beheersmaatregelen en begeleiden van uitvoering door opdrachtnemers voor diverse bruggen
 • bijdragen als adviseur conserveringen aan het Steunpunt Conservering voor het geven van advies aan projecten

Dit is waar jij voldoening uit haalt

Jij bent leergierig en vindt het leuk om goed te zijn in je vak en adviseert daarom graag bij projecten. Je adviseert ook beheerders van bruggen en viaducten of andere collega’s van Rijkswaterstaat over de uitvoering van aanleg- of onderhoudsmaatregelen van stalen bruggen. Jij bent van het veilig bouwen van technisch hoogwaardige stalen bruggen met voldoende technische kwaliteit. Dit doe je vanuit de opdrachtgeversrol en in goede relatie met de opdrachtnemer. Je vindt het leuk om actief deel te nemen aan het technisch team en zowel gevraagd als ongevraagd advies te geven aan het projectteam over op te nemen eisen, potentiële risico’s en mogelijke beheersmaatregelen. Het optimaliseren van onze werkzaamheden geeft jou veel energie.

Wat wij aan jou waarderen

Je hebt kennis van en ervaring met uitvoeringstechnieken in de infrastructuur, met name op gebied van staalconstructies en conservering. Of je bent bereid om die kennis op te bouwen. Je kunt helder communiceren en weet inhoudelijke zaken op overtuigende wijze over te brengen. Je bent duidelijk richting de opdrachtnemer waarbij je aandacht hebt voor het behoud van een goede onderlinge relatie.
Je bent alert op nieuwe ontwikkelingen en technieken. Naast dat je samenwerkingsgericht en communicatief sterk bent, kun je goed plannen en organiseren.

Is jouw interesse gewekt? Solliciteer direct!

We kunnen ons ook voorstellen dat je eerst nog meer wilt weten over deze functie voordat je solliciteert. Daarom kun je vrijblijvend kennis maken met collega’s uit het team waarin je komt te werken. Wil jij bijvoorbeeld een ‘digitaal kopje koffie’ drinken terwijl je jouw vragen stelt, bel dan met Christine Mak, afdelingshoofd, via 06-53539756.

Op onze werken-bij site kun je alvast interviews, vlogs en webinars bekijken van nog meer technische collega’s. Bijvoorbeeld dit webinar waarin 2 technisch adviseurs vertellen wat zijn doen binnen Rijkswaterstaat.

Functie-eisen

 • je hebt mbo-4 of hbo civiele techniek gevolgd
 • je hebt een aantal jaar ervaring met de realisatie van stalen bruggen en specifieke kennis van uitvoeringsaspecten en conservering, liefst opgedaan bij een aannemer
Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau Schaal 10
Salaris Min €3091 - Max €4921 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Minimaal aantal uur per week 32
Maximaal aantal uur per week 36

Rijkswaterstaat is een aantrekkelijke werkgever. Dit komt ook tot uiting in onze arbeidsvoorwaarden. Wat bieden wij jou?

 • een passend maandsalaris (fulltime is 36 uur per week)
 • diverse verlofregelingen en de mogelijkheid om meer of minder te werken
 • hybride werken
 • studiefaciliteiten en persoonlijke ontwikkeling

Je kan je arbeidsvoorwaardenpakket gedeeltelijk zelf samenstellen door het Individuele Keuze Budget (IKB) Het IKB bestaat uit geld en uren. Je kan zelf kiezen wanneer je het geld uitbetaald wilt hebben. De IKB uren kan je opnemen, deels laten uitbetalen of opsparen voor later. Ook kan je het IKB inzetten voor fiscaal vriendelijke doelen.

Wij vinden het belangrijk dat je zowel op je werk als privé lekker in je vel zit. Bij ons kan je hybride werken als je functie dat toelaat. Je kan een thuisvergoeding ontvangen en er zijn voorzieningen voor het ergonomisch inrichten van je thuiswerkplek.

Bijzonderheden
 • je standplaats is Utrecht. Bij Rijkswaterstaat stimuleren we het hybride werken. Werk in overleg met je leidinggevende en collega’s vanuit huis of op kantoor wanneer je functie dit toelaat
 • met passende kandidaten gaan we graag direct in gesprek, dus kennismaking en/of selectiegesprekken vinden doorlopend plaats
 • mochten we de juiste kandidaat hebben gevonden dan zullen we de vacature eerder sluiten
 • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties kan deel uitmaken van het sollicitatieproces

Vragen?

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze recruiter of kijk op onze website voor meer informatie.

Doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden

Voldoe je (nog) niet aan alle eisen, maar heb je wel de drive en potentie om je te ontwikkelen tot junior adviseur uitvoering stalen bruggen? Ook dan nodigen we je uit om te reageren. Samen met jou kijken we naar de mogelijkheden. WhatsApp / bel met Gert Jan Roding, adviseur Werving en Selectie, via 06-14685601. Rijkswatersaat investeert graag in talent!

Jouw toekomstige afdeling

Wil jij werken bij Rijkswaterstaat binnen Grote Projecten en Onderhoud (GPO)? Dit organisatieonderdeel geeft middels beeldbepalende projecten de Nederlandse infrastructuur vorm. Enerzijds is GPO verantwoordelijk voor alle aanleg- en onderhoudsprojecten en anderzijds voor complexe vervangings- en renovatieprojecten. Sommige zelfs met een omvangrijke industriële automatiseringscomponent. Denk bijvoorbeeld aan projecten als de versterking van de Afsluitdijk en de duurzame Zeesluis IJmuiden, de renovatie van de 1ste Heinenoordtunnel en het windpark op de Maasvlakte in Rotterdam. Hierbij hebben duurzaamheid, innovatie, informatie en de balans tussen mens, economie en natuur onze absolute aandacht.

De missie van GPO van 2030 is om Rijkswaterstaat, en al zijn infrastructurele projecten, energieneutraal te laten functioneren. Samen met partners, zoals gemeenten, provincies, waterschappen en marktpartijen, streeft GPO naar projecten met maatschappelijke meerwaarde.

In totaal werken ruim 900 mensen binnen GPO, verspreid over vier directies: Inkoop- & Contractmanagement, Productie & Projectmanagement, Techniek & Technisch Management en Bedrijfsvoering & Projectbeheersing.

Bruggen en Viaducten

De afdeling Bruggen en Viaducten levert de inhoudelijke expertise voor bruggen en viaducten in alle fases van aanleg en onderhoud. Voor lopende projecten van Rijkswaterstaat leveren we de juiste adviezen voor bruggen en viaducten op het goede moment. Onze ongeveer 55 medewerkers hebben veel technisch inhoudelijke kennis en weten die goed in te brengen in de organisatie. Ons doel? De infrastructuur nog beter krijgen en houden.