Overslaan en naar de inhoud gaan

Rijkswaterstaat

Relatiemanager

Deadline: 10-12-2023 12:00:00
Niveau
HBO

De veiligheid, leefbaarheid en bereikbaarheid in heel Nederland vergroten: dat is de missie van Rijkswaterstaat. Daarbij zoeken we de samenwerking met de omgeving en andere organisaties op. Dat vraagt om een organisatie die toegankelijk en betrouwbaar is en daar kom jij in het spel. Als relatiemanager bij Rijkswaterstaat Zee en Delta zorg je er voor dat andere overheden, belangenorganisaties en initiatiefnemers een laagdrempelige ingang hebben. Interessant? Solliciteer direct of lees snel verder!

Hoe jij bijdraagt in jouw rol
Zonne-energieopvang langs onze snelwegen of speciale kitesurfinstallaties op het Grevelingenmeer? Jij gaat in gesprek met partijen die dit willen om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Rijkswaterstaat draagt namelijk zorg voor veel belangrijke Nederlandse wegen en wateren. En als relatiemanager vervul jij een belangrijke, ondersteunende rol in de duurzame relatie tussen deze infrastructuur en hun omgeving. In jouw functie leg je proactief verbindingen met collega’s binnen en buiten jouw district en afdeling. Op die manier breng je makkelijk in beeld wat er speelt in het werkveld.

Het relatiemanagement vormt de voordeur van Rijkswaterstaat voor stakeholders en initiatieven van derden. De buitenwereld en de interne organisatie weten jou te vinden en vertrouwen er op dat vragen en dossiers bij jou in goede handen zijn. In eerste instantie ben jij vooral verantwoordelijk voor gemeente Schouwen-Duiveland en het Grevelingenmeer. Samen met je collega's vorm je de eerste ingang voor plannen en initiatieven van derden en onderhoud je ambtelijke contacten met stakeholders. Je bewaakt de gemaakte afspraken en legt deze vast in informatiesystemen.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
Als relatiemanager haal jij jouw energie uit het oppakken van vragen, initiatieven en dossiers. Nog leuker vind je het om proactief potentiële probleem-dossiers te voorkomen. Daarbij zet je je politiek-bestuurlijke sensitiviteit voortdurend in.

Hiernaast krijg jij een kick van het verbinden van mensen binnen onze organisatie met de buitenwereld en vice-versa. Je verdiept je inhoudelijk als de situatie daar om vraagt. In gesprekken met omgevingspartijen weet je de taken en verantwoordelijkheden goed en duidelijk neer te zetten. Hierdoor weet je ook wat de belangen van de andere partijen zijn. Je vindt het leuk om Rijkswaterstaat op ambtelijk niveau te vertegenwoordigen in externe overleggen.

Wat wij aan jou waarderen
Je brengt energie, bent proactief en toont eigenaarschap. Werkplezier staat bij jou voorop! Dat doe je door samen te werken met je collega’s van het team relatiemanagement, collega’s van het district én andere afdelingen en organisatieonderdelen binnen Rijkswaterstaat. Je voorziet het districtshoofd en de directeur Netwerkmanagement van goede adviezen met overzicht, inzicht en handelingsperspectief.

Je hebt kennis van de regio en weet wat de taken van verantwoordelijkheden van Rijkswaterstaat zijn. Ervaring binnen de Zuidwestelijke Delta in ruimtelijke dossiers en het hebben van een netwerk binnen de Zuidwestelijke Delta is een pre.

Interesse?
Solliciteer direct, wij kijken ernaar uit! Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Wil je eerst inhoudelijk meer weten over de functie? Bel of app met Robin Wisse, districtshoofd Noord, via 06-52493947 of Joost Wijnekus, relatiemanager district Noord, via 06-11709216. Zij staan je graag te woord.

Functie-eisen

  • je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding, bijvoorbeeld Ruimtelijke Ordening, Planologie of Bestuurskunde;
  • je hebt aantoonbare ervaring op het vlak van omgevingsmanagement, relatiemanagement of een vergelijkbare functie.
Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau Schaal 11
Salaris Min €3608 - Max €5503 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Minimaal aantal uur per week 32
Maximaal aantal uur per week 36

Rijkswaterstaat is een aantrekkelijke werkgever. Dit komt ook tot uiting in onze arbeidsvoorwaarden. Wat bieden wij jou?

  • een passend maandsalaris (fulltime is 36 uur per week);
  • diverse verlofregelingen en de mogelijkheid om meer of minder te werken;
  • hybride werken;
  • studiefaciliteiten en persoonlijke ontwikkeling.

Je kan je arbeidsvoorwaardenpakket gedeeltelijk zelf samenstellen door het Individuele Keuze Budget (IKB) Het IKB bestaat uit geld en uren. Je kan zelf kiezen wanneer je het geld uitbetaald wilt hebben. De IKB uren kan je opnemen, deels laten uitbetalen of opsparen voor later. Ook kan je het IKB inzetten voor fiscaal vriendelijke doelen.

Wij vinden het belangrijk dat je zowel op je werk als privé lekker in je vel zit. Bij ons kan je hybride werken als je functie dat toelaat. Je kan een thuisvergoeding ontvangen en er zijn voorzieningen voor het ergonomisch inrichten van je thuiswerkplek.

Bijzonderheden
  • je standplaats is Goes. Bij Rijkswaterstaat stimuleren we het hybride werken. Werk in overleg met je leidinggevende en collega’s vanuit huis of op kantoor wanneer je functie dit toelaat;
  • de (online) selectiegesprekken vinden plaats op 18 december 2023 in de ochtend;
  • bij voldoende geschikte reacties kan de vacature eerder sluiten;
  • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Vragen?

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze recruiter of kijk op onze website voor meer informatie.