Overslaan en naar de inhoud gaan

Medewerker juridisch beheer

Deadline: 02-03-2021 12:00:00
Niveau
HBO
Richting

Medewerker juridisch beheer

Als medewerker beheer lever je een bijdrage aan de infrastructuele en waterhuishoudkundige netwerken in de regio. Jij bent nauw betrokken bij de implementatie van de Omgevingswet binnen onze afdeling en specifiek bij de doorvertaling ervan naar het district (regio Zeeland). Je werkt district breed, dat wil zeggen over de 3 netwerken (Hoofdwegennet HWN), Hoofdvaarwegennet (HVWN) en Hoofdwatersystemen (HWS) heen. Jij bent het visitekaartje namens de afdeling beheer en met jouw flair en enthousiasme kan je anderen te woord staan. Je weet als geen ander de belangen van de netwerken en onze assets te borgen en bent bekend met de veranderingen die op onze dienst afkomen.

Jij vervult een belangrijke rol in het reguleren van het gebruik van de assets binnen regio Zeeland, district Noord. Denk hierbij aan het opstellen van toestemmingen en ontheffingen voor het gebruik van terreinen en objecten, uitgifte van jacht, pacht en huur, opstellen van verkeersbesluiten en betredingsverboden. Zijn er vragen over het areaal of de geldende wet- en regelgeving? Dan zijn ze bij jou aan het goede adres voor allerlei beheervraagstukken! Jij bent het aanspreekpunt hiervoor en op de hoogte van eigendomssituaties en kent het gebruik van de drie netwerken.

Je werkt hierbij nauw samen met de diverse adviseurs van het district en de afdeling vergunningverlening en onderhoud je contact met het Rijksvastgoedbedrijf. Je legt makkelijk contact met anderen en jij weet precies waar je binnen het district de juiste adviezen kan halen als het gaat over het gebruik van onze assets.

Wat doe je nog meer?

  • Proactief handelen, zowel intern als naar buiten toe. Je bent vroegtijdig betrokken bij plannen en initiatieven van derden en borgt het beheerdersbelang;
  • Samen met de betreffende collega’s beoordelen van de ruimtelijke plannen en benoemen van de raakvlakken met onze drie netwerken (HWN, HVWN en HWS);
  • Zorgen dat het functioneren van de netwerken en de mogelijkheden voor uitvoering van beheer niet achteruit gaat, daar waar nieuwe plannen onze assets raken;
  • Zorgen dat de uitvoering van kerntaken niet in het geding komt;
  • In behandeling nemen van aanvragen tot ontheffingen van uiteenlopende aard binnen het beheersgebied van het district Noord.

Je neemt deel aan het Vastgoedoverleg en stemt af met zowel interne als externe partners. Je zorgt voor het opstellen van overeenkomsten, verkeersbesluiten en adviezen. Je doet dit in samenwerking met de juristen van de afdeling werkenpakket van de regio Zeeland.

Wat voor onderwerpen kom tegen in je functie?
Je houdt je bezig met besluitvormingstrajecten op het gebied van duurzame energie, kabels en leidingen, projecten in en onder waterstaatswerken en initiatieven van visserij en schelpdierkwekerij.

Wil je meer informatie over de vacature voordat je gaat solliciteren?
Bel Yuri de Nooijer (Clusterleider Waterbeheer) via 06-53281700 of Johan Stouten(Clusterleider Assetmanagement) via 06-12392091. Zij staan jou graag te woord.

Nieuwsgierig geworden?
Bekijk hier het filmpje over Rijkswaterstaat!

In verband met de ontwikkelingen rondom het corona virus heeft Rijkswaterstaat een aangepaste selectieprocedure. De meest actuele informatie vind je via deze link.

Vacaturenummer: ZD-491

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde mbo of hbo-opleiding, bijvoorbeeld richting HEAO MER of mbo juridisch administratief dienstverlener of een vergelijkbare opleiding;
  • Je hebt ervaring in het vakgebied of affiniteit met het juridische werkveld;
  • Je hebt actuele kennis op het gebied van waterstaat- en omgevingswetgeving of bent bereid om dit te leren en je zelf hierin te ontwikkelen;
  • Je bent communicatief sterk en legt makkelijk contact met anderen;
  • Je kunt goed plannen en organiseren en een sterk analytisch vermogen.
Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau Schaal 9
Salaris Min €2824 - Max €3990 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Minimaal aantal uur per week 32
Maximaal aantal uur per week 36

Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket. Daarvoor kun je bovenop het salaris rekenen op een individueel keuzebudget van 16,37% van je salaris. Tot slot hecht de Rijksoverheid sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor ook tal van mogelijkheden.

Bijzonderheden
  • De online selectiegesprekken vinden plaats op 11 maart 2021;
  • Een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Jouw toekomstige afdeling

Zee en Delta is een van de zeven regionale onderdelen van Rijkswaterstaat en is sterk verankerd in land en water. Wij beheren de deltawateren, de Noordzee en het zeegebied in Caribisch Nederland en maken het vervoer over deze zeegebieden mogelijk. Daarnaast verzorgen we, samen met onder andere kustgemeenten en waterschappen, het kustbeheer van Nederland. Verder borgen we de toegang tot de belangrijke havens van Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen en zijn wij internationaal gezien dé gesprekspartner en kennisspecialist als het gaat om ’s werelds drukst bevaren zee: de Noordzee. Wij werken veel samen met provincie Zeeland, het departement Mobiliteit en Openbare Werken Vlaanderen, de Haagse beleidsdepartementen en andere organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat. 

Kijkend naar de toekomst zetten we onder andere in op windenergie, energiebesparing en -opwekking, onderhoud in de zuidwestelijke delta, de doorontwikkeling van de Deltawerken en het uitvoeringsprogramma Caribisch Nederland. Dat laatste doen we onder meer met wegonderhoud, milieuprojecten en verbetering van haveninfrastructuur. In totaal werken er ongeveer 640 mensen bij ZD, verspreid over vier directies: Netwerkontwikkeling, Netwerkmanagement, Bedrijfsvoering en Rijksrederij.

District Noord
Bij district Noord zetten wij ons iedere dag in voor het beheer en onderhoud van de infrastructurele netwerken in ons areaal. Een omvangrijke taak gezien het aantal rijkswegen, bruggen, viaducten, aanleginrichtingen, primaire waterkeringen, vaargeulen en kanalen. Daarnaast draagt het district bij aan de beleidsvoering van de regionale dienst Zee en Delta en fungeert het als voordeur van Rijkswaterstaat voor de communicatie met derden.

We beheren publieksgericht het beheergebied in de delta en de kust van Nederland, namelijk de Oosterschelde, Veerse Meer, Grevelingen, Volkerak-Zoommeer, Kanaal door Zuid Beveland en Schelde Rijn Kanaal. De daarbij behorende assets zijn onder andere Oosterscheldekering, Veerse dam, Grevelingen dam en sluizencomplex Krammer en Kreekrak. Daarnaast verzorgt het district een adequaat, publieksgericht beheer van autowegen, waaronder de N59 en een deel van de N57. Het district kent als geen ander de toestand van haar objecten en zorgt dat deze goed en veilig functioneren. Daarbij staat de gebruiker centraal. Ons beheergebied leent zich uitstekend voor innovaties en nieuwe technieken. Kijkend naar de toekomst zetten we samen met onze partners in op energiebesparing en -opwekking, maar ook op nieuwe technieken en het gebruik van duurzame materialen bij het onderhoud aan onze objecten.

Het district Noord is opgesplitst in de clusters Assetmanagement (AM) en Beschikbaarheid Netwerk & Crisismanagement (BNC). Het cluster Assetmanagement verzorgt de onderhoudsplanning en -programmering van het district, de voorbereiding en begeleiding van contracten en opdrachten. Ook draagt het zorg voor het borgen van de Rijkswaterstaat-belangen als beheerder binnen planstudie- en aanlegprojecten. Daarnaast vindt hier de kennisborging van het areaal plaats.