Overslaan en naar de inhoud gaan

HR adviseur | Utrecht

Deadline: 08-12-2023 12:00:00
Niveau
HBO

Het succes van een organisatie is mede afhankelijk van de mensen die er werken. Een goed HRM-beleid en de uitvoering daarvan is voor Rijkswaterstaat dan ook onmisbaar. Jij bent dan ook de verfrissende HR adviseur die wij zoeken! Jij hebt lef, bent kritisch en bent iemand die ons met verrassende kwaliteiten helpt door te ontwikkelen. Herken jij jezelf hierin? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Hoe jij bijdraagt in jouw rol

Als HR adviseur ben jij het directe aanspreekpunt voor afdelingshoofden en teamleiders voor hun personele vraagstukken. Doordat je mensen weet te overtuigen op inhoud en een lastig gesprek niet uit de weg gaat, ben je een professionele, zelfstandige adviseur en sparringpartner waar het management op kan bouwen. Ten slotte ben je een teamspeler en pak je naast de advisering ook graag projecten op.

Als HR adviseur begeleid je de managementteams van verschillende afdelingen bij de invulling van hun personeels- en organisatieontwikkelingen. Je denkt mee met de leidinggevenden, durft stevig advies te geven en schakelt makkelijk tussen operationele vragen en ontwikkelingen voor de toekomst.

Dit is waar jij voldoening uit haalt

Jij vindt het belangrijk dat een organisatie goed blijft draaien. Jij werkt graag gezamenlijk naar een doel toe maar vindt het ook leuk om daarbij zelfstandige adviezen te geven. Jij bent de inspirerende factor voor het management. Jij kunt het verschil maken! Met de aanpak van de HRM-doelstellingen, zoals formatie, bezetting en werkprocessen binnen het organisatieonderdeel Midden-Nederland, zorg jij voor verbeteringen binnen de organisatie en dat is precies wat jij wilt.

Jij initieert dan ook graag samenwerking en uitwisseling op HRM-gebied, zorgt voor afstemming over de HRM-verantwoordelijkheden van leidinggevenden en adviseurs en werkt samen met collega’s aan de professionalisering van de HRM-rol. Je hebt graag samen met je collega’s een integrale blik op de gehele organisatie en samen weten jullie wat er speelt. Daarnaast heb jij graag de ruimte om op een duidelijke en eigentijdse wijze invulling te kunnen geven aan het HRM-vak en het overtuigend overbrengen hiervan.

Wat wij aan jou waarderen

Als HR adviseur zet jij je dagelijks in voor een goedlopende organisatie. Daarbij ben jij flexibel en daadkrachtig. Jij werkt graag in een dynamische omgeving met complexe belangen en hebt daarbij een enorme drive om vraagstukken aan te pakken en primaire processen te verbinden met het HRM-vakgebied.

Verder ben je innovatief en je hebt een frisse blik op ontwikkelingen en processen binnen het HRM-vakgebied, waarmee jij voor vooruitgang zorgt. Ook ben je communicatief vaardig. Jij bent een kritische gesprekspartner maar kunt ook goed luisteren naar de ander. Ben je systematisch, zorgvuldig met getallen en cijfers of heb je talenten waar wij nog niet aan hebben gedacht? Wij zijn nieuwsgierig! Laat het ons weten!

Wil je eerst meer informatie over de inhoud van de functie voordat je gaat solliciteren? Of ben je erg nieuwsgierig naar hoe deze baan er in de praktijk uitziet? Bel of app dan gerust met Willem van den Berg, HR adviseur Bedrijf, via 06-15553311. Hij staat je graag te woord.

En wil je alvast wat meer lezen over jouw toekomstige organisatie? Neem dan vooral eens een kijkje op onze website www.rijkswaterstaat.nl. Wist jij bijvoorbeeld al dat Rijkswaterstaat al 225 jaar voor droge voeten en een stevige infrastructuur in Nederland zorgt?

Vacaturenummer: MN-23-083

Functie-eisen

  • hbo - bachelor;
  • je hebt een afgeronde opleiding in de richting van human resource management, bedrijfs-, personeels- of sociale wetenschappen;
  • je hebt enige ervaring als HR adviseur of binnen het HRM en organisatiewerkveld.
Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau Schaal 11
Salaris Min €3608 - Max €5503 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Minimaal aantal uur per week 36
Maximaal aantal uur per week 36

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
  • je standplaats is Utrecht. Het kan voorkomen dat je ook af en toe naar Lelystad moet. Bij Rijkswaterstaat stimuleren we het hybride werken. Werk in overleg met je leidinggevende en collega’s vanuit huis of op kantoor wanneer je functie dit toelaat;
  • met passende kandidaten gaan we graag direct in gesprek, dus kennismaking en/of selectiegesprekken vinden doorlopend plaats;
  • mochten we de juiste kandidaat hebben gevonden dan zullen we de vacature eerder sluiten;
  • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Solliciteren: eerst online, daarna op locatie
Heb je binnenkort je eerste kennismakings- of sollicitatiegesprek? Deze vindt bij voorkeur online plaats. Daarmee stimuleren wij ‘slim’ reizen. Zo dragen we bij aan minder druk op snelwegen en OV én minder CO2-uitstoot. Heb je toch liever een gesprek op een van onze kantoren? Laat het ons weten, dan kijken we natuurlijk wat mogelijk is.

Ben je toe aan het gesprek voor de 2e ronde of het arbeidsvoorwaardengesprek? Dan ontvangen wij je graag op locatie. Heb je dit gesprek liever online? De recruiter inventariseert wat jouw wensen zijn waarna een definitieve afspraak wordt gemaakt.

Vragen?
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze recruiter of kijk op onze website voor meer informatie.