Overslaan en naar de inhoud gaan

Adviseur vergunningen

Deadline: 11-12-2023 12:00:00
Niveau
HBO
Richting

Je bent op zoek naar een boeiende uitdaging waarin je jouw expertise in wet- en regelgeving combineert met interesse voor water, natuur en leefomgeving. Maak kennis met de rol van adviseur vergunningen bij Rijkswaterstaat, specifiek in de natuurrijke regio Midden-Nederland. Hier gaan we verder dan alleen vergunningen. We dragen bij aan oplossingen die mensen en het landschap beschermen en de waterwegen in Midden-Nederland veiliger maken. Kom bij ons werken en gun jezelf Rijkswaterstaat!

Dit ga jij doen als adviseur vergunningen

Als adviseur vergunningen ben je de collega die initiatiefnemers helpt hun plannen tot leven te brengen, in harmonie met de geldende voorschriften. Samen met een divers team van collega's en overheidsinstanties ga je op zoek naar optimale oplossingen. Van het leggen van kabels tot het reguleren van bebouwing langs onze prachtige kanalen en meren. Evenementen langs het water? Ook daar zijn wij bij betrokken. Jij houdt koers met respect voor zowel de bedoeling van regels als de belangen van mensen: wat kan er wel en wat kan er niet?

Ons werk doen we grotendeels digitaal, dus affiniteit met moderne systemen is van groot belang. Samenwerking met experts, juristen en collega's staat centraal in deze functie. Bij Rijkswaterstaat zijn we één team.

Dit is waar jij voldoening uit haalt

Jij zet graag een stapje meer in je zoektocht naar een goede balans tussen veiligheid van onze netwerken en begrip voor vergunningverlening. Dit proces gaat namelijk over meer dan bureaucratische processen; het is mensenwerk. Achter elke aanvraag schuilen ideeën, techniek, kosten en invloeden op de omgeving. Jij bent degene die de puzzelstukjes bij elkaar brengt, rekening houdend met alle factoren en belangen, om tot een besluit te komen. Jouw communicatieve vaardigheden komen hier goed tot zijn recht.

Je bent een teamspeler die graag initiatief neemt om te overleggen met collega's en experts. Juridische kwesties, technische vraagstukken en beheer, jij overlegt met de juiste mensen om tot weloverwogen besluiten te komen. Kortom, een belangrijke functie met diverse taken waarbij jouw kennis meer dan welkom is.

Wat wij aan jou waarderen

Je bent een professionele partner in gesprekken, een bruggenbouwer die snel tot heldere oordelen komt. Plannen, organiseren, en overtuigen gaan je natuurlijk af. Je begrijpt de politieke context en weet situaties goed in te schatten. Je verliest nooit het grotere geheel uit het oog. Rijkswaterstaat, de aanvragers, en alle betrokkenen; jij weegt alle belangen evenwichtig af. Structuur en planning zijn jouw sterke punten en je staat voor je woorden en daden. Zelfreflectie en het geven en ontvangen van feedback zie jij als een kans voor persoonlijke groei.

Is jouw interesse gewekt? Solliciteer direct!
Of wil je alvast meer weten? Neem dan contact op met Otto Haakma teamleider, via 06-5367 9634. Hij staat je graag te woord! Voor meer info, lees het interview met Maaike Runia, die vertelt over dit mooie vakgebied: interview Maaike Runia.

Vacaturenummer: MN-23-082

Functie-eisen

  • je hebt minimaal een hbo-diploma in een technische, juridische of een vergelijkbare richting;
  • je hebt ervaring met vergunningverlening en regulering.
Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau Schaal 9
Salaris Min €3119 - Max €4374 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Minimaal aantal uur per week 32
Maximaal aantal uur per week 36

Rijkswaterstaat is een aantrekkelijke werkgever. Dit komt ook tot uiting in onze arbeidsvoorwaarden. Wat bieden wij jou?

  • een passend maandsalaris (fulltime is 36 uur per week);
  • diverse verlofregelingen en de mogelijkheid om meer of minder te werken;
  • hybride werken;
  • studiefaciliteiten en persoonlijke ontwikkeling.

Je kan je arbeidsvoorwaardenpakket gedeeltelijk zelf samenstellen door het Individuele Keuze Budget (IKB) Het IKB bestaat uit geld en uren. Je kan zelf kiezen wanneer je het geld uitbetaald wilt hebben. De IKB uren kan je opnemen, deels laten uitbetalen of opsparen voor later. Ook kan je het IKB inzetten voor fiscaal vriendelijke doelen.

Wij vinden het belangrijk dat je zowel op je werk als privé lekker in je vel zit. Bij ons kan je hybride werken als je functie dat toelaat. Je kan een thuisvergoeding ontvangen en er zijn voorzieningen voor het ergonomisch inrichten van je thuiswerkplek.

Bijzonderheden
  • je standplaats is Utrecht of Lelystad. Bij Rijkswaterstaat stimuleren we het hybride werken. Werk in overleg met je leidinggevende en collega’s vanuit huis of op kantoor wanneer je functie dit toelaat;
  • de (online) selectiegesprekken vinden doorlopend plaats op;
  • bij voldoende geschikte reacties kan de vacature eerder sluiten;
  • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Solliciteren: eerst online, daarna op locatie

Heb je binnenkort je eerste kennismakings- of sollicitatiegesprek? Deze vindt bij voorkeur online plaats. Daarmee stimuleren wij ‘slim’ reizen. Zo dragen we bij aan minder druk op snelwegen en OV én minder CO2-uitstoot. Heb je toch liever een gesprek op een van onze kantoren? Laat het ons weten, dan kijken we natuurlijk wat mogelijk is.

Ben je toe aan het gesprek voor de 2e ronde of het arbeidsvoorwaardengesprek? Dan ontvangen wij je graag op locatie. Heb je dit gesprek liever online? De recruiter inventariseert wat jouw wensen zijn waarna een definitieve afspraak wordt gemaakt.

Vragen?
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze recruiter of kijk op onze website voor meer informatie.