Overslaan en naar de inhoud gaan

Adviseur projectbeheersing | Utrecht/Rijswijk/Lelystad

Deadline: 21-11-2023 12:00:00
Niveau
HBO
Richting

Goede beheersing van projecten en toegankelijke, verbindende medewerkers: die zijn nodig om de complexe werkzaamheden van Rijkswaterstaat in goede banen te leiden. Binnen Rijkswaterstaat Water, Verkeer en Leefomgeving werken we aan een grote diversiteit van projecten en programma’s met maatschappelijke relevantie, die bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van Nederland. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Wind op Zee, het programma Internationaal Watermanagement en het programma Natura 2000. Een baan met maatschappelijke impact? Zeker!

Hoe jij bijdraagt in je rol

Jij bent de drijvende kracht achter het proactief verzamelen van projectinformatie. Die informatie zet jij om in duidelijke en inzichtelijke overzichten van financiën, planning en zowel de risico's als kansen die zich voordoen. Zo anticipeer je op eventuele risico's, zoals financiële risico's binnen een project zijn. Hiervoor tref je de benodigde beheersmaatregelen. In nauwe samenwerking met de projectmanager stel je vervolgens beheersplannen op om de projecten effectief te beheren.

Deze plannen dienen als een solide basis voor stabiele sturing, zelfs in de dynamische omgeving waarin onze projecten evolueren. Je hebt een diepgaand begrip van de belangen en mogelijkheden van zowel projectteamleden als stakeholders, en door de juiste vragen te stellen, weet je zelfs in uitdagende situaties verbinding tussen hen tot stand te brengen. Bovendien ben je alert op het behalen van belangrijke mijlpalen en zorg je ervoor dat deze momenten met het team en de projectmanager worden gevierd.

Dit is waar jij voldoening uit haalt

Jouw analyses leiden tot waardevolle adviezen die je collega's, voornamelijk experts in hun vakgebied, graag opvolgen. En daar haal jij jouw energie uit! Als (toekomstig) projectbeheerser vorm je een hecht team met een manager projectbeheersing en fungeer je als sparringpartner voor de projectmanagers. Samen zetten jullie je motivatie, kennis en expertise in voor de beheersing van projecten. Dit met aandacht voor de aspecten scope, financiën, planning, en de bijbehorende risico's en kansen.

De projecten binnen Water, Verkeer en Leefomgeving (WVL) worden steeds omvangrijker, en met de komst van de omgevingswet neemt de noodzaak van samenwerking met belanghebbenden in de omgeving toe. Dankzij jouw inzet blijven de projecten gestaag vooruitgaan, wat bijdraagt aan de groei van kennis en de besluitvorming in het dynamische WVL-werkveld.

Naast je dagelijkse werkzaamheden voor jouw projecten, werk je nauw samen met de managers projectbeheersing en financiële adviseurs aan de verdere ontwikkeling van integrale projectbeheersing en adviesverlening binnen WVL.

Wat wij aan jou waarderen

Je bent toegankelijk en kunt goed observeren. Als jij daar meerwaarde in ziet deel je jouw observaties kritisch opbouwend met de groep. Door jouw rust straal je kracht uit waardoor mensen je graag opzoeken, hun projectinformatie met je delen en jouw inbreng en mening waarderen.

Je kijkt er naar uit om, samen met jouw collega’s in de afdeling, die allround projectbeheerser te worden die wij zoeken en grijpt aanwezige kansen aan om jezelf en de organisatie te ontwikkelen. Ondanks de soms ervaren tijdsdruk lukt het jou om de projectmanager te ondersteunen bij het behalen van de afgesproken scope.

Meer weten?

Solliciteer direct, wij kijken ernaar uit! Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Wil je liever eerst meer informatie? Lees dan via de volgende link meer over projectbeheersing binnen Rijkswaterstaat en een uitgebreid interview over werken binnen deze projectbeheersing.

Wil je eerst inhoudelijk meer weten over de functie of het team? Bel of app dan met Erica Amelink, afdelingshoofd bedrijf RWS, 06–10793019. Zij staat je graag te woord!

Vacaturenummer: WVL-23-122

Functie-eisen

Sollicitatie informatie

 • je standplaats is Utrecht, Lelystad of Rijswijk. Bij Rijkswaterstaat stimuleren we het hybride werken. Werk in overleg met je leidinggevende en collega’s vanuit huis of op kantoor wanneer je functie dit toelaat;
 • de (online) selectiegesprekken vinden doorlopend plaats;
 • bij voldoende geschikte reacties kan de vacature eerder sluiten;
 • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.
Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau Schaal 10
Salaris Min €3045 - Max €4848 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
Minimaal aantal uur per week 24
Maximaal aantal uur per week 36

Rijkswaterstaat is een aantrekkelijke werkgever. Dit komt ook tot uiting in onze arbeidsvoorwaarden. Wat bieden wij jou?

 • een passend maandsalaris (fulltime is 36 uur per week);
 • diverse verlofregelingen en de mogelijkheid om meer of minder te werken;
 • hybride werken;
 • studiefaciliteiten en persoonlijke ontwikkeling.

Je kan je arbeidsvoorwaardenpakket gedeeltelijk zelf samenstellen door het Individuele Keuze Budget (IKB) Het IKB bestaat uit geld en uren. Je kan zelf kiezen wanneer je het geld uitbetaald wilt hebben. De IKB uren kan je opnemen, deels laten uitbetalen of opsparen voor later. Ook kan je het IKB inzetten voor fiscaal vriendelijke doelen.

Wij vinden het belangrijk dat je zowel op je werk als privé lekker in je vel zit. Bij ons kan je hybride werken als je functie dat toelaat. Je kan een thuisvergoeding ontvangen en er zijn voorzieningen voor het ergonomisch inrichten van je thuiswerkplek.

Bijzonderheden

Sollicitatie informatie

 • je standplaats is Utrecht, Lelystad of Rijswijk. Bij Rijkswaterstaat stimuleren we het hybride werken. Werk in overleg met je leidinggevende en collega’s vanuit huis of op kantoor wanneer je functie dit toelaat;
 • de (online) selectiegesprekken vinden doorlopend plaats;
 • bij voldoende geschikte reacties kan de vacature eerder sluiten;
 • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.
Jouw toekomstige afdeling

Wil jij werken bij Rijkswaterstaat binnen Water, Verkeer en Leefomgeving (WVL)? Dit organisatieonderdeel is leidend in het denken over, en voorbereiden op, de grote transitievraagstukken, zoals klimaatadaptatie en circulariteit. WVL voorziet uitdagingen, kansen en mogelijkheden voor een toekomstbestendig Nederland door kennis te (laten) ontwikkelen, te beheren en te delen.

WVL werkt hierin nauw samen met kennisinstituten, decentrale overheden en marktpartijen uit binnen- en buitenland. Vaak gaat het om schaarse, heel specifieke, kennis zoals duurzame en slimme mobiliteit, een aanpak voor zwerfafval rondom en onze wegen en in onze wateren, en innovaties als een circulair viaduct. Ook wordt onderzocht hoe in tijden van droogte, water beter vast kan worden gehouden. Verder monitort en analyseert WVL verkeersongevallen en optimaliseert het de veiligheid op en rond de wegen voor mensen, dieren en natuur.

In totaal werken ruim 900 mensen binnen WVL, verspreid over vier directies: Bedrijfsvoering, Inkoop & Prestatiemanagement, Bereikbaarheid & Netwerkkwaliteit, Veiligheid & Water en Leefomgeving.