Overslaan en naar de inhoud gaan

Adviseur bedrijfsvoering bewegwijzering

Deadline: 08-12-2023 12:00:00
Niveau
HBO

De beste bewegwijzering ter wereld? Die vind je in Nederland. De Nationale Bewegwijzeringsdienst (NBd) heeft een uitdagende ontwikkelopgave. We groeien toe naar een organisatie die een gewild partner is van de wegbeheerders, klaar is voor de toekomst en kosteneffectief opereert. Met jouw (financiële) expertise zorg jij ervoor dat onze organisatie in control is. Wordt jij onze nieuwe collega adviseur bedrijfsvoering, die ervoor gaat zorgen dat de honderden projecten die lopen, succesvol worden uitgevoerd? Lees dan snel verder, misschien zijn we een match!

Hoe jij bijdraagt in je rol

Als adviseur bedrijfsvoering bij de NBd heb je een veelzijdige rol. Je bent een belangrijke adviseur voor het managementteam (MT). Samen met de business controller en een collega adviseur vormen jullie het team Planning & Control.

Jij bent verantwoordelijk voor:

 • de totstandkoming van financiële en niet-financiële managementinformatie (begroting, maandrapportages, productiviteitsoverzichten, doorlooptijdenoverzichten, etc.);
 • het maken van inhoudelijke analyses en het geven van adviezen aan management n.a.v. geconstateerde afwijkingen t.o.v. de prognose;
 • projectcontrol: controle op het tijdig, binnen scope en budget realiseren van projecten. Signaleren van afwijkingen, rapporteren over afwijkingen, rapporteren over te ondernemen verbetermaatregelen/ handelingsperspectief;
 • het maken van ad hoc analyses;
 • doen van verbetervoorstellen voor de werkprocessen en de dienstverlening van de NBd.

Vacaturenummer: CD-23-204

Functie-eisen

Dit is waar jij voldoening uit haalt

Als adviseur bedrijfsvoering vindt je het leuk om vanuit een brede blik te bepalen wat er nodig is om in control te zijn en daarover advies te verstrekken. Ook vind je het interessant om de instrumenten die daarvoor nodig zijn in te richten en te verbeteren. Je doet proactief aanbevelingen en bent daarmee problemen voor.

Daarnaast onderhoud je veel verschillende contacten binnen de organisatie zoals met de controller over de totstandkoming van managementinformatie en met de portfoliomanagers over de uitkomsten van projectcontrol. Deze werkzaamheden geven jou het gevoel dat je bijdraagt aan de veiligheid langs de Nederlandse wegen en objecten!

Wat wij aan jou waarderen

Je werkt graag samen, bent analytisch sterk, werkt integer en handelt innovatief. Daarnaast kun je goed plannen, organiseren en functioneer je goed in een veranderende organisatie. Je bent communicatief vaardig, neemt mensen om je heen mee in je overwegingen en bent in staat overeenstemming te bereiken. Met jouw kennis, inzichten en analyses zorg je voor verbinding met alle spelers. Daarnaast herken je je in onze kernwaarden: resultaatgericht, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.

Meer weten?

Misschien ken je de Nationale Bewegwijzeringsdienst niet en toch heb je vrijwel dagelijks met ons te maken. Wij zijn namelijk overal. De Nationale Bewegwijzeringsdienst werkt voor Rijkswaterstaat en heel veel andere partners.

Enthousiast geworden? Of wil je eerst meer weten over de inhoud van de vacature? Bel dan met Bastiaan Lelieveld, manager bedrijfsvoering, via 06-55346984 of Henk Strankinga, business controller, via 06-50166243. Zij vertellen je graag meer!

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau Schaal 10
Salaris Min €3045 - Max €4848 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Minimaal aantal uur per week 32
Maximaal aantal uur per week 36

Rijkswaterstaat is een aantrekkelijke werkgever. Dit komt ook tot uiting in onze arbeidsvoorwaarden. Wat bieden wij jou?

 • een passend maandsalaris (fulltime is 36 uur per week);
 • diverse verlofregelingen en de mogelijkheid om meer of minder te werken;
 • hybride werken;
 • studiefaciliteiten en persoonlijke ontwikkeling.

Je kan je arbeidsvoorwaardenpakket gedeeltelijk zelf samenstellen door het Individuele Keuze Budget (IKB) Het IKB bestaat uit geld en uren. Je kan zelf kiezen wanneer je het geld uitbetaald wilt hebben. De IKB uren kan je opnemen, deels laten uitbetalen of opsparen voor later. Ook kan je het IKB inzetten voor fiscaal vriendelijke doelen.

Wij vinden het belangrijk dat je zowel op je werk als privé lekker in je vel zit. Bij ons kan je hybride werken als je functie dat toelaat. Je kan een thuisvergoeding ontvangen en er zijn voorzieningen voor het ergonomisch inrichten van je thuiswerkplek.

Bijzonderheden
 • je standplaats is Utrecht. Bij Rijkswaterstaat stimuleren we het hybride werken. Werk in overleg met je leidinggevende en collega’s vanuit huis of op kantoor wanneer je functie dit toelaat;
 • de (online) selectiegesprekken vinden doorlopend plaats;
 • bij voldoende geschikte reacties kan de vacature eerder sluiten;
 • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Solliciteren: eerst online, daarna op locatie
Heb je binnenkort je eerste kennismakings- of sollicitatiegesprek? Deze vindt bij voorkeur online plaats. Daarmee stimuleren wij ‘slim’ reizen. Zo dragen we bij aan minder druk op snelwegen en OV én minder CO2-uitstoot. Heb je toch liever een gesprek op een van onze kantoren? Laat het ons weten, dan kijken we natuurlijk wat mogelijk is.

Ben je toe aan het gesprek voor de 2e ronde of het arbeidsvoorwaardengesprek? Dan ontvangen wij je graag op locatie. Heb je dit gesprek liever online? De recruiter inventariseert wat jouw wensen zijn waarna een definitieve afspraak wordt gemaakt.

Vragen?
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze recruiter of kijk op onze website voor meer informatie.