Overslaan en naar de inhoud gaan

Adviseur asset management elektrotechniek

Deadline: 01-02-2024 12:00:00
Niveau
WO

Help mee om de regio Zeeland veilig en bereikbaar te houden! Als adviseur asset management elektrotechniek ben je mede-eigenaar van verschillende bruggen, sluizen, pompgemalen en keringen. Deze hebben we steeds harder nodig wat betekent dat we uitdagende asset management vraagstukken hebben op elektrotechnisch gebied. Kom erachter hoe jij kunt helpen om Zeeland veilig en bereikbaar te houden en lees snel verder!

Hoe jij de Nederlandse infrastructuur veiliger gaat maken
Als adviseur asset management elektrotechniek ben je verantwoordelijk voor het vormgeven van risicogestuurd beheer en onderhoud van met name de elektrotechnische assets van sluizen, bruggen en verhardingen in het district Noord van de regio Zee en Delta. Wat houden je werkzaamheden in:

 • zelfstandig instandhoudingsplannen opstellen op basis van inspecties en voorgestelde (verbeter)maatregelen
 • op basis van deze plannen lever jij voor jouw assets een basis voor de meerjarenprogrammering en de vertaling hiervan in projectopdrachten
 • gevraagd en ongevraagd adviseren over vraagstukken op jouw vakgebied. Dit doe je vanuit een breed overzicht van het werkveld en in actieve samenwerking met andere onderdelen van Rijkswaterstaat

Je draagt bij aan de elektrotechnische onderhoudsstrategie van de sluizen en bruggen. Je zorgt voor kwalitatief goede objectgegevens en bepaalt het noodzakelijke onderhoud. Dit doe je op basis van risicoanalyses. Je vertaalt de uitkomsten van deze risicoanalyses en lopende projecten naar een passende onderhoudsplanning. Die leg je vast in (prestatiegerichte) instandhoudingsplannen.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
Je houdt ervan om analytisch over zaken na te denken en initiatief te nemen. Je geniet van het samenwerken met je team en bent bekend met het werken met modellen en systemen ter bevordering van de risicogestuurde instandhoudingsstrategie, bijvoorbeeld: Reliability Centered Maintenance (RCM cost). Je komt graag op tijd en maakt je werk ook het liefste af binnen de planning.

Je gaat voor het behalen van resultaten in je werk. Je bent je bewust van wat er zich afspeelt binnen en buiten Rijkswaterstaat, maar je bent niet bang om op te komen voor wat jij belangrijk vindt. Je wilt jezelf graag ontwikkelen, ook in je werk. De innovatieve assets van Rijkswaterstaat houden 60% van Nederland en miljoenen voeten droog. Qua uitdaging zit je bij ons dus op de juiste plek.

Wat wij aan jou waarderen
Jij bent expert op het gebied van elektrotechniek. Je adviseert het afdelingshoofd over wat er nodig is om onze objecten én projecten in de omgeving in goede staat te houden. Je ontwikkelt plannen en maatregelen om onze objecten te onderhouden en te verbeteren nu en in de toekomst. Hiervoor volg jij de landelijke ontwikkelingen binnen het asset management (ISO 55001) en vertaal je deze naar vraagstukken in de regio.

Je wordt gestuurd op output en kwaliteit en bent een belangrijke schakel in het beheer en behoud van onze assets in de regio Zee en Delta.

Meer weten?
Wil je graag wat meer inhoudelijke informatie over de functie? Of over de afdeling en het team? Bel dan met Yuri de Nooijer, adviseur hoofdwatersystemen, via 06-53281700. Hij staat jou graag te woord!

Wil je meer weten over de werkzaamheden? Kijk mee met onze technische collega's via deze interactieve video's.

Vacaturenummer: ZD-23-016

Functie-eisen

 • je bezit een bachelor of master in elektrotechniek;
 • je hebt ruime ervaring met asset management;
 • je hebt kennis van en ervaring met beheer en onderhoudsstrategieën, het opstellen en bijsturen van onderhoudsplannen (instandhoudingsplannen), prestatie- en risicomanagement.
Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau Schaal 11
Salaris Min €3608 - Max €5503 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Minimaal aantal uur per week 32
Maximaal aantal uur per week 36

Rijkswaterstaat is een aantrekkelijke werkgever. Dit komt ook tot uiting in onze arbeidsvoorwaarden. Wat bieden wij jou?

 • een passend maandsalaris (fulltime is 36 uur per week);
 • diverse verlofregelingen en de mogelijkheid om meer of minder te werken;
 • hybride werken;
 • studiefaciliteiten en persoonlijke ontwikkeling.

Je kan je arbeidsvoorwaardenpakket gedeeltelijk zelf samenstellen door het Individuele Keuze Budget (IKB) Het IKB bestaat uit geld en uren. Je kan zelf kiezen wanneer je het geld uitbetaald wilt hebben. De IKB uren kan je opnemen, deels laten uitbetalen of opsparen voor later. Ook kan je het IKB inzetten voor fiscaal vriendelijke doelen.

Wij vinden het belangrijk dat je zowel op je werk als privé lekker in je vel zit. Bij ons kan je hybride werken als je functie dat toelaat. Je kan een thuisvergoeding ontvangen en er zijn voorzieningen voor het ergonomisch inrichten van je thuiswerkplek.

Bijzonderheden
 • je standplaats is Goes. Bij Rijkswaterstaat stimuleren we het hybride werken. Werk in overleg met je leidinggevende en collega’s vanuit huis of op kantoor wanneer je functie dit toelaat
 • met passende kandidaten gaan we graag direct in gesprek, dus kennismaking en/of selectiegesprekken vinden doorlopend plaats;
 • mochten we de juiste kandidaat hebben gevonden dan zullen we de vacature eerder sluiten
 • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces

Talent als basis, diversiteit als kracht
Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.

Solliciteren: eerst online, daarna op locatie
Heb je binnenkort je eerste kennismakings- of sollicitatiegesprek? Deze vindt bij voorkeur online plaats. Daarmee stimuleren wij ‘slim’ reizen. Zo dragen we bij aan minder druk op snelwegen en OV én minder CO2-uitstoot. Heb je toch liever een gesprek op een van onze kantoren? Laat het ons weten, dan kijken we natuurlijk wat mogelijk is.

Ben je toe aan het gesprek voor de 2e ronde of het arbeidsvoorwaardengesprek? Dan ontvangen wij je graag op locatie. Heb je dit gesprek liever online? De recruiter inventariseert wat jouw wensen zijn waarna een definitieve afspraak wordt gemaakt.

Vragen?
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze recruiter of kijk op onze website voor meer informatie.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.