Overslaan en naar de inhoud gaan

Adviseur asset management civiel | Eindhoven

Deadline: 11-12-2023 12:00:00
Niveau
HBO
Richting

Help mee om Roermond en de rest van Zuid-Nederland droog te houden! Als adviseur asset management civiel heb jij de belangrijke taak om jouw regio veilig en bereikbaar te houden. Wij zijn namelijk eigenaar van verschillende, bruggen, sluizen, pompgemalen en keringen. Deze hebben we steeds harder nodig wat betekent dat we uitdagende asset management vraagstukken hebben op civiel technisch gebied. Jij kunt hier een belangrijke rol in spelen. Lees snel verder om erachter te komen hoe je dit doet.

Hoe jij de Nederlandse infrastructuur veiliger gaat maken

Je bent samen met collega’s verantwoordelijk voor het functioneren van het hoofdwaternetwerk, waarbij de focus ligt op tactisch asset management. Jij hebt een coördinerende en adviserende rol in de totstandkoming en het beheer van het netwerkschakelplan. Je bent actief in het levendige werkveld van de civiel technische kunstwerken van onze regio. Binnen een team van (senior) adviseurs asset management focus jij je op civiele techniek en ben je een sparringpartner voor specialisten binnen de andere onderdelen van Rijkswaterstaat. Samen werken jullie aan de formulering van de behoefte van de regio en de juiste realisatie daarvan. Samen met je collega’s zorg je voor de instandhouding van onze assets met een juiste balans tussen kosten, prestaties en risico’s.

De komende jaren staat een aantal uitdagende projecten op het programma op het gebied van vervanging en renovatie binnen ons werkgebied. Denk daarbij aan de stuwen op de Maas.

In jouw rol betekent dit:

 • zorgen voor overzicht van de totale instandhoudingsbehoefte van alle Maasobjecten;
 • jaarplanning van de uitvoering kennen en op tijd informatie hiervoor verzamelen bij je collega’s;
 • een geprioriteerd werkpakket voor de Maas opstellen, risico’s beschrijven en beheersmaatregelen bepalen;
 • deelnemen aan netwerkschakelteams;
 • het samen met collega’s uitzetten van lijnen voor de toekomst.

Dit is waar jij voldoening uit haalt

Jij haalt plezier uit het uitvoeren van technische analyses. Je adviseert daarbij graag in scenario’s naar de besluitvormers om het netwerk zo optimaal mogelijk te laten presteren. Je vindt het leuk om vooruit te kijken vanuit een helicopterview waardoor jouw werk zich niet alleen focust op de korte termijn.

Je houdt erg van het samenwerken met andere deskundigen zoals collega asset managers, het projectteam en opdrachtnemers om je doel te halen.

Jij bent graag bezig met het oplossen van de meer complexe issues die spelen op het gebied van de uitvoering van het onderhoud. Je legt daarbij de link tussen operationeel, tactisch en strategisch asset management. Verder los jij graag op een pragmatische manier problemen op.

Wat wij aan jou waarderen

Jij bent een echte netwerker. Je bent communicatief vaardig in een omgeving waarin samenwerking essentieel is om doelen te halen. Hiernaast stel je problemen niet alleen vast, maar ben je ook proactief in het bedenken van oplossingen. Je weet hierin goede afwegingen van belangen te maken en tot uitstekende adviezen te komen. Je streeft ernaar je werk iedere dag beter te doen om zo een concrete en blijvende bijdrage te leveren aan de verbetering van de processen en producten van Rijkswaterstaat.

Meer weten?
Wij kijken uit naar je sollicitatie. Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Wil je toch eerst nog meer weten over deze vacature? Bel dan met Marian Slenter, clusterleider asset management district Zuidoost. Zij beantwoordt graag al jouw vragen.

En wil je alvast wat meer weten over onze projecten? Lees dan hier hoe Rijkswaterstaat tussen 1915 en 1942 op zeven locaties in de Maas stuwen en sluizen bouwde, zodat de Maas bevaarbaar werd én bleef.

Vacaturenummer: ZN-23-049

Functie-eisen

 • je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding Civiele Techniek;
 • je hebt een aantal jaar advieservaring op het gebied van technisch beheer en onderhoud;
 • je weet waar je de benodigde informatie vandaan moet halen en kunt deze gestructureerd ordenen, gebruiken en presenteren;
 • je brengt op het juiste moment de juiste argumenten naar voren;
 • je werkt goed samen met anderen en stemt je werk af op het gezamenlijke doel;
 • je bent bedreven met probabilistische analyses van technische systemen.
Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau Schaal 11
Salaris Min €3608 - Max €5503 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Minimaal aantal uur per week 36
Maximaal aantal uur per week 36

Rijkswaterstaat is een aantrekkelijke werkgever. Dit komt ook tot uiting in onze arbeidsvoorwaarden. Wat bieden wij jou?

 • een passend maandsalaris (fulltime is 36 uur per week);
 • diverse verlofregelingen en de mogelijkheid om meer of minder te werken;
 • hybride werken;
 • studiefaciliteiten en persoonlijke ontwikkeling.

Je kan je arbeidsvoorwaardenpakket gedeeltelijk zelf samenstellen door het Individuele Keuze Budget (IKB) Het IKB bestaat uit geld en uren. Je kan zelf kiezen wanneer je het geld uitbetaald wilt hebben. De IKB uren kan je opnemen, deels laten uitbetalen of opsparen voor later. Ook kan je het IKB inzetten voor fiscaal vriendelijke doelen.

Wij vinden het belangrijk dat je zowel op je werk als privé lekker in je vel zit. Bij ons kan je hybride werken als je functie dat toelaat. Je kan een thuisvergoeding ontvangen en er zijn voorzieningen voor het ergonomisch inrichten van je thuiswerkplek.

Bijzonderheden
 • je standplaats is Eindhoven. Bij Rijkswaterstaat stimuleren we het hybride werken. Werk in overleg met je leidinggevende en collega’s vanuit huis of op kantoor wanneer je functie dit toelaat;
 • de (online) selectiegesprekken vinden plaats tussen 18 en 22 december 2023;
 • bij voldoende geschikte reacties kan de vacature eerder sluiten;
 • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Solliciteren: eerst online, daarna op locatie
Heb je binnenkort je eerste kennismakings- of sollicitatiegesprek? Deze vindt bij voorkeur online plaats. Daarmee stimuleren wij ‘slim’ reizen. Zo dragen we bij aan minder druk op snelwegen en OV én minder CO2-uitstoot. Heb je toch liever een gesprek op een van onze kantoren? Laat het ons weten, dan kijken we natuurlijk wat mogelijk is.

Ben je toe aan het gesprek voor de 2e ronde of het arbeidsvoorwaardengesprek? Dan ontvangen wij je graag op locatie. Heb je dit gesprek liever online? De recruiter inventariseert wat jouw wensen zijn waarna een definitieve afspraak wordt gemaakt.

Vragen?
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze recruiter of kijk op onze website voor meer informatie.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.